Ekim ayı enflasyon rakamları

Ekim ayı enflasyon rakamları -BUGİAD Başkanı Er: -Önemli olan güven ve istikrar


BURSA (A.A) - Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er, ekim ayı enflasyon rakamlarına ilişkin, Önemli olan güven ve istikrar dedi.
     Er, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), Ekim ayında Tüketici Fiyatları Endeksinin (TÜFE) yüzde 1,96, Üretici Fiyatları Endeksinin (ÜFE) yüzde 0,17 oranında arttığını açıkladığını anımsattı.
     Ekim ayı itibarıyla yıllık enflasyonun ise TÜFEde yüzde 7,80, ÜFEde yüzde 2,57 olduğunu belirten Er, Türkiyenin ekonomik göstergeleri sağlıklı bir görünümde bulunuyor. Bu durumun böyle devam etmesi hepimizin ortak isteği. 2013 yılı için yüzde 5,3 olan enflasyon hedefinin yakalanması için gerekli tüm ekonomi politikaları uygulanıyor. Açıklanan enflasyon rakamları Merkez Bankasının beklentilerine paralel görünüyor. Açıklanan Orta Vadeli Programdaki yol haritasına uygun adımlar atan Türkiyenin önceliği ekonomiye olan güvene ve istikrara verdiği görülüyor yorumunu yaptı.
     Olumlu tablonun devam etmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini anlatan Er, Önemli olan güven ve istikrar. Bunun ne kadar önemli olduğunu son yıllarda hep beraber gördük. Umut ediyoruz ki bu güven ve istikrar ortamı artarak devam eder ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Ekim ayı enflasyon rakamları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER