Tarık Akan Burdurda belgesel çekiyor

Tarık Akan Burdurda belgesel çekiyor -Sinema sanatçısı Tarık Akan tarafından çekimine başlanan ve 4 dile çevrilecek Anadoluda Roma isimli belgesel ören yerlerinde turizmin hizmetine sunulacak -Akan: -Dünyanın en zengin tar


BURDUR (A.A) - Sinema sanatçısı Tarık Akan, Anadoluda Roma isimli belgeselin çekimlerine Burdurda başladı.
     Akan, Burdur Arkeoloji Müzesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin en önemli tarihi yerleşim alanlarından biri olan Aspendosun belgeselini 5 ay önce bitirdiğini hatırlattı.
     Halkın, Efesten sonra gelen Aspendosun nerede olduğunu dahi bilmediğini savunan Akan, Anadoluda yaşıyoruz. Dünyanın en zengin tarihi eserlerine sahibiz ama maalesef kimse farkında değil. Onun için şimdi Anadoluda Roma diye bir belgesele başladım dedi.
     Çekimlerine Burdurda başladıkları belgeselin 1.5-2 yılda tamamlanacağını ve 52 dakika süreceğini anlatan Akan, belgeseli İngilizce, Almanca, İtalyanca ve Fransızcaya çevireceklerini, ören yerlerinde turizmin ve turistlerin hizmetine sunacaklarını kaydetti.
     Akan, belgeselin Burdur ayağını Sagalassos ve Kibrya antik kentleri ile Burdur Arkeoloji Müzesinde çektiğini bildirerek, Anadolunun çok güzel tarihi yerlere ve eserlere sahip olduğunu vurguladı.
     Romanın daha eskisi, sonrası var ama mühim olan kalıcı şeyler yapıyoruz diyen Akan, Bundan 15-20 yıl önce çektiğim tarihi eser belgeselleri hala elimizde. Şimdi bakıldığı zaman her şeyin değiştiğini bir kez daha görüyorum. Birazcık tarihi eserlere, tarihe kafayı takmış vaziyetteyim diye konuştu.
     Belgeseli Nazım Hikmet Vakfı adına çektiğini, herhangi bir sponsor ya da ekonomik yardım almadığını belirten Akan, görüntü yönetmeni Colin Mounier ile çalıştığını, ses, ışık, görüntü gibi işleri kendilerinin yaptığını anlattı.
     Akan, şu sıralar sadece belgesel çekimiyle ilgilendiğini dile getirerek, Film konusunda gelen projeleri çok fazla içime sindiremediğim için kabul etmiyorum. Dizi zaten yapmıyorum. Günde 18-19 saat çalışmak bana zor geliyor dedi.
     Akan, müzede bulunan lir ve bazı yöresel müzik aletlerini de inceledi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Tarık Akan Burdurda belgesel çekiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER