Tarım ürünleri destekleme prim tebliğinde değişiklik

Tarım ürünleri destekleme prim tebliğinde değişiklik


ADANA (A.A) - Yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil destekleme primi tebliğinde değişiklikler yapıldığı bildirildi.
     Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 2009da Bakanlar Kurulunun Türkiye Tarım Havzalarının Belirlenmesine İlişkin Kararında 2012 yılı üretim sezonunda üretilerek satışı yapılan yağlık ayçiçeği, kütlü pamuk, soya fasulyesi, kanola, dane mısır, aspir, zeytinyağı, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek ürünlerinin il bazında ve üretim yılına ait TÜİK ortalama verimleri dikkate alınarak üreticilerin desteklendiği anımsatıldı.
     Açıklamada, yeni uygulama tebliğiyle, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından tarımsal veriler ve uydu görüntüleri kullanılarak oluşturulan Uydu Tabanlı Parsel Tanımlama Modelinde belirlenen verimlere göre destekleme ödemesi yapılacağı ifade edildi.
     2012 yılı 42 sayılı uygulama tebliğinin stopaj sorgulaması ile ilgili 5nci maddesinin 6ncı fıkrasının (h) bendinin yürürlükten kaldırıldığı, aynı tebliğin 6ncı maddesinin 3ncü fıkrasının (a) bendinin son başvuru tarihi 31 Mayıs 2013, müstahsil makbuzu/faturaların düzenlenme tarihi 30 Nisan 2013 olarak değiştirildiği bildirildi.
     Prime esas fatura ve müstahsil makbuzlarının son düzenleme tarihinin 30 Nisan 2013, son başvuru tarihinin 31 Mayıs 2013 olarak uygulanacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Tarım ürünleri destekleme prim tebliğinde değişiklik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER