Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Aydın İl Koordinatörü Çiftçi: -AB üyelik sürecinde Tarım ve Kırsal Kalkınma alanında önemli bir aşama kaydedilmiştir


AYDIN (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKKDK) Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, AB üyelik sürecinde Tarım ve Kırsal Kalkınma alanında önemli bir aşama kaydedilmiştir dedi.
     Çiftçi, Germencik Alangüllü Tesislerinde çiftçilere yönelik tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, çiftçilere sağlanacak destek tutarının yüzde 75inin Avrupa Birliği, yüzde 25inin ise Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanacağını anlattı.
     TKDK olarak IPARD Programı kapsamında belirlenen alanlarda yatırımlara 1 milyar 165 milyon avro hibe desteği sağlanacağını ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:
     Bu rakama faydalanıcı katkısı da eklendiğinde Türkiye için yapılacak toplam yatırım 2,5 milyar avroyu bulacaktır. Aydın Koordinatörlüğü olarak proje çağrısına çıktığımızda olabildiğince çok proje kabul etmek istiyoruz. 23 Ocak 2013 tarihinde TKDK Başkanlığı tarafından yapılan 9. Başvuru Çağrı İlanı ile Aydın ilinin de içinde bulunduğu 42 ilde hibe desteklerinin dağıtılması için 15 Şubat-15 Mart 2013 tarihleri arasında proje kabulleri gerçekleştirilecek. 9. Başvuru Çağrı İlanı ile AB kırsal kalkınma desteklerinin ilimiz yatırımcıları tarafından kullanılmasının önü açılmış ve böylece AB üyelik sürecinde Tarım ve Kırsal Kalkınma alanında önemli bir aşama kaydedilmiştir. Bu bağlamda daha geniş kitlelerce tanınırlık ve bilinirliğimizin arttırılması adına Aydın merkez ve 16 ilçede tüm potansiyel faydalanıcılara ulaşmak için tanıtım atağına çıkmış bulunmaktayız. Çünkü fonları dağıtacak 42 il arasında fonların paylaşımı ile ilgili herhangi bir bütçe sınırlaması bulunmamaktadır. Dolayısıyla ilk çağrılarda il koordinatörlüğümüze verilen projelerin kurum merkezince de onaylanıp yatırımın başlaması muhtemeldir.
     Germencik Kaymakamı Resul Çelik de kurumun Türkiye için bir şans olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Necip Uyanık / Suat Deniz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER