Tarsusta aşçılık kursiyerlerine sertifika

Tarsusta aşçılık kursiyerlerine sertifika


MERSİN (A.A) - Tarsusta Mersin Valiliği desteğiyle SODES projesi kapsamında düzenlenen aşçılık kursunu tamamlayan 50 kişiye sertifikaları törenle verildi.
     Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Yeşim İçgören, bir butik otelin salonunda düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, 6 ay süren projede kursiyerlere aşçılığın yanı sıra İngilizce, ilk yardım ve kişisel gelişim eğitimlerinin verildiğini söyledi.
     Eğitimin 832 saat sürdüğünü ve bir aylık staj dönemi geçiren kursiyerlerin çoğunun staj gördükleri işyerlerinde çalışmaya başladıklarını belirten İçgören, toplam bedeli 105 bin lira olan SODES destekli projenin ortakları arasında Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Tarsus Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odasının yer aldığını ifade etti.
     Aşçılık projesinin başarıyla bitirilmesi nedeniyle Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlunun yine SODES destekli 2. bir aşçılık kursunun açılacağı ve 50 aşçı daha yetiştirileceği belirtildi.
     Projenin tanıtımının yapılmasının ardından kursu tamamlayanlara sertifikaları verildi.
     Törene Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Murat Tarsuslu, Müze Müdürü Mehmet Çavuş, Turizm Derneği yöneticileri, bazı belediye meclis üyeleri ve dernek üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Tarsusta aşçılık kursiyerlerine sertifika Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER