Tarsusta kadına şiddeti dansla protesto ettiler

Tarsusta kadına şiddeti dansla protesto ettiler


MERSİN (A.A) - - 14.02.2013 - Tüm dünyada 1 milyar insanın aynı anda dans edeceği One Billion Rising (Bir Milyar Ayaklanıyor) etkinliği Tarsusta da gerçekleştirildi.
     Dünyada toplam 1 milyar kişinin katılması hedeflenen etkinlik kapsamında Tarsus PTT merkez binası önünde toplanan kadınlar, sloganlar eşliğinde Yarenlik Alanı Saat Kulesi önüne kadar yürüdü.
     Etkinliğe Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, CHP Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Özel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Tarsus Kent Konseyi Kadın Komisyonu Başkanı Serap Kırış, kadına yönelik şiddetin insan hakları ihlali olduğunu belirterek, Devlet, her bir kadının ve kız çocuğunun can güvenliğini, beden dokunulmazlığını, haklarını, sağlığını korumakla yükümlüdür. Son yıllarda en çok karşılaşılan şiddet yöntemleri kız çocuklarının okula göndermeyerek eğitim hakkından yoksun bırakmak, erken yaşta zorla evlendirmek, gebe bırakmak, kaçırmak, aç bırakmak, hapsetmek, dayak ve öldürmektir dedi.
     Kırış, Bizler, kadınlara yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla uygulanacak tedbirlerin arttırılmasını, şiddetsiz bir yaşam güvencesinin temini için her türlü önlemin alınması gerektiğini kamuoyunun dikkatine sunuyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından katılımcılar dans ederek eğlendiler.
    
     Muhabir: Selkahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Tarsusta kadına şiddeti dansla protesto ettiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER