Tarsus Kaymakamı Güldibinden okul ziyareti

Tarsus Kaymakamı Güldibinden okul ziyareti


MERSİN (A.A) - Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, endüstri meslek liselerinin, başarılı projeleri ve üretimleriyle sektörleri ciddi anlamda desteklediğini bildirdi.
     Kaymakam Güldibi, beraberinde Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ile Tarsus Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Erhan Bozkurtu ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Okuldaki kimya boya üretimi atölyesini inceleyen Güldibi, boya üretimi hakkında bilgi alarak, kazandan boya döktü.
     Lisede gerçekleştirilen iç ve dış cephe boya üretiminin Türkiyede bir ilk olmasının önemine işaret eden Güldibi, Endüstri Meslek Lisesinde bir yandan teorik ve diğer yandan pratik yapılıyor, diğer yandan üretim için projeler hazırlanarak, pratikte hayata geçiriliyor. Boya üretimi de son derece isabetli olmuş. Kaliteli boya üretiliyor, kendilerini kutluyorum diye konuştu.
     Meslek liselerinin son yıllarda öneminin arttığını ifade eden Güldibi, şöyle konuştu:
     Endüstri meslek liseleri başarılı projeleri ve üretimleriyle sektörleri ciddi anlamda destekliyor. Ülkemizde işsizlik değil, mesleksizlik var. Endüstri meslek liselerimiz işte bu mesleksizliği önlemede, firmalara kalifiye eleman yetiştirilmesinde önemli rol oynamaktadır. Böylece üretime daha çok katkı sağlamaktadır.
     Okul müdürü Erhan Bozkurt da, ilçedeki tüm okulların iç ve dış cephe boyaları ile tavan boyalarının kendileri tarafından karşılandığını belirterek, Gelen taleplere göre üretimimizi arttırabiliriz. Şu anda piyasadaki en kaliteli boyalardan daha kaliteli boya imalatı yapıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Veli Gürgah
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Tarsus Kaymakamı Güldibinden okul ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER