Taşeron işçilerinden sendikalı yapılmadıkları iddiası

Taşeron işçilerinden sendikalı yapılmadıkları iddiası -TTK maden ocaklarında hizmet veren taşeron firmada çalışan maden işçileri, sendikalı yapılmadıkları iddiasıyla eylem yaptı


ZONGULDAK (A.A) - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocaklarında hizmet veren taşeron firmada çalışan maden işçileri, sendikalı yapılmadıkları iddiasıyla eylem yaptı.
     TTK Üzülmez ve Kozlu Müessesi Müdürlüğünde galeri açma işini yürüten Star firmasında çalışan bazı maden işçileri, firmanın ortaklarından İlal Köksal ve yetkililerinin, TTK Genel Müdürü Burhan İnanı ziyaret ettiğini öğrenmesinin ardından genel müdürlük binası önüne gelerek eylem yaptı.
     Firma yetkilileri, TTK Genel Müdürü İnanla görüşmesinin ardından bina dışına çıktıkları sırada maden işçilerinin kendileriyle görüşmek istemesi üzerine genel müdürlük binasına geri döndü.
     Madencilerle konuşmaya gelen firma yetkilisi Dursun Akyüreke işçiler tepki gösterdi.
     Madenci Ayhan Akgöz, Akyüreke, Sizler bizden kaçıyorsunuz. Bizim 8 canımız gitti. Kaçmayacaksınız bizim sorunumuz burada çözülecek dedi.
     Bu arada maden işçisi Hayri Dağkıranın baygınlık geçirmesi üzerine sağlık ekiplerine haber verildi. Sağlık ekiplerinin yaklaşık 10 dakika gelmemesi üzerine Dağkıran, özel bir araçla Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, eylem yapan maden işçileriyle konuşmasının ardından madenci Akgöz ile TTK Genel Müdürü İnan ve firma yetkilileriyle bir süre görüştü.
     Tutkun, görüşmenin ardından işçilere hitaben yaptığı konuşmada, firma yetkililerinin kendilerinden 1 gün süre istediğini belirterek, Firma sizlerin sendikalı olmanız konusunda yarın akşam kararını bildirecek. Haklı davanızda sendika olarak biz de yanınızdayız. İnşallah yarın akşam sendikamızın birer üyesi olacaksınız dedi.
     Bir gazetecinin maden işçilerinin talebi nedir sorusuna Tutkun, Arkadaşlarımız toplu sözleşme yetkisi istiyor. Firmayla yaklaşık 2 yıldır bu konuda mahkemeliğiz. Arkadaşlarımız sendikalı olmak istiyor. Firma daha önce inşaat firması olduğunu söyleyerek mahkeme kararına itiraz etmişti. Firmanın merkezi Ankarada olduğu için dava orada görülüyor. Mahkeme kararına gerek kalmadan inşallah arkadaşlarımız yarın akşam sendikamıza üye olacaklar diye konuştu.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Taşeron işçilerinden sendikalı yapılmadıkları iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER