Taşlıçayda kızamık karantinası

Taşlıçayda kızamık karantinası -Taşlıçay Devlet Hastanesi kısa süreliğine karantinaya alındı


AĞRI (A.A) - Taşlıçay ilçesinde kızamık hastası bir çocuğun hastaneye getirilmesinin ardından hastane bir süre karantina altına alındı.
     Taşlıçay Devlet Hastanesine ailesi tarafından getirilen kızamık hastası 2 yaşındaki çocuğun tedavisi sırasında hastane yaklaşık 1,5 saat karantinaya alındı.
     Hastanın gelişi esnasında hastane içinde bulunan hastaların dışarı çıkması ve muayene olmaya gelen hastaların içeriye girmelerine görevliler yaklaşık 1,5 saat izin vermedi. Muayene olmaya gelip içeri giremeyen bazı hastalar ise geri döndü.
     Hastanede uygulanan 1,5 saatlik karantina süresi zarfında hastane içinde bulunan yaklaşık 50 kişiye hastalığın bulaşma riskinde karşın kızamık aşısı yapıldı.
     Konuyla ilgili Taşlıçay Kaymakamı Murat Zadeleroğlu yaptığı açıklamada, Kızamık vakasıyla hastanemize bir hasta getirildi. O esnada hastane içerisinde bulunan vatandaşlara kızamık virüsünün bulaşmaması için tedbir amaçlı kısa süreli karantina uygulandı. Hastane içinde bulunan vatandaşlara kızamık aşısı yapıldı, şu an itibarıyla herhangi sıkıntı yok. Her şey sağlık ekiplerimizin kontrolü altında dedi.
     Gerekli tedbirlerin alınmasının ardından dezenfekte edilen hastanede, hastaların muayenelerine devam edildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Yıldız
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Taşlıçayda kızamık karantinası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER