Tataristan Milli Eğitim Bakanı Fattahov:

Tataristan Milli Eğitim Bakanı Fattahov: -Türkiye ile devam eden kardeşliğimizin ekonomik boyutta da ilerlemesini arzu ediyoruz


MERSİN (A.A) - Tarsus Belediyesi ile Tataristanın Aznakay kentinin kardeşliğinin 15. yıl dönümü etkinliklerine katılan Tataristan Milli Eğitim Bakanı Engel Fattahov Türkiye ile devam eden kardeşliğimizin ekonomik boyutta da ilerlemesini arzu ediyoruz dedi.
     Fattahov, etkinliklerde yaptığı konuşmada, bu tür programların kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini söyledi.
     Uzun süreden beri Tarsus ile kardeşlik bağlarının olduğuna dikkat çeken çeken Fattahov, Bu bizi gururlandırıyor. 2013 yılında Türkiyede Tataristan Günleri, 2014 yılında ise Tataristanda Aznakay Günleri etkinliği düzenleyeceğiz. Türkiye ile devam eden kardeşliğimizin ekonomik boyutta da ilerlemesini arzu ediyoruz. Bu kardeşliğin bugüne kadar sürmesine vesile olanları kutluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, amaçlarının kardeşliğin gelecek nesillere aktarmanın yanında Türk birliğini oluşturmak olduğunu belirtti.
     15 yıl önce başlatılan kardeşlik ilişkileri sayesinde, Aznakaylılarla, Tarsusluların birbirlerini yakında tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren Kocamaz, şunları kaydetti:
     Bizler kardeşlik ilişkisini başlattık, bizden sonrakilere aktarmak için gayret ediyoruz. Bu amacımıza mutlaka ulaşacağız. Bizim bu başlattığımız kardeşliğin amacı bizden sonra gelecek nesillerin kaynaşması, bir araya gelmesi, alışveriş yapması ve Avrupa Birliği gibi Türk Birliğinin temelini atmaktır. Bu hepimizin boynunun borcu. Bu nedenle bu vebaldan kurtulmak için hep beraber el ele diyorum. Tarsus Aznakay kardeşliğinin dünya durdukça devam etmesini yüce mevladan niyaz ediyorum.
     Aznakay Belediye Başkanı Marsel Şeydullah da, 15 yıl önce temeli atılan kardeşlik bağlarının dalga dalga büyüdüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Basir Gülüm
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Tataristan Milli Eğitim Bakanı Fattahov: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER