Tatil için geldi, motel yaptı

Tatil için geldi, motel yaptı -Kastamonunun Abana ilçesine tatil için gelen işletmeci ilçenin doğasına olan hayranlığı nedeniyle 700 bin lira yatırımla tamamen ahşaptan motel yaparak turizme sundu -Motel sahibi Asım Öztürk: -O


KASTAMONU (A.A) - Semih Yüksel - Tatil için Kastamonunun Abana ilçesine tatil için gelen işletmeci, ilçenin doğasına olan hayranlığı nedeniyle 700 bin lira yatırımla tamamen ahşaptan motel inşa etti.
     Abana ilçe merkezine 2 kilometre mesafedeki Hacıveli mevkisindeki bin 600 metre karelik bir alanda, ormanın yanına kestane ve meşe ağaçları kullanılarak inşa edilen Ağaç Motel kısa sürede yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu.
     Motel sahibi Asım Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce turizm ve ticaret sektöründe çalıştığını belirterek, tatil için geldiği Abananın doğasına hayran kalması nedeniyle buraya yatırım yapma kararı aldığını söyledi.
     Satın aldığı araziye motel inşa etmek üzere ilk kazmayı kızı Eylem ve kayın biraderi Şükrü Dincel ile birlikte vurduğunu aktaran Öztürk, 2007 yılında yapımına başladığımız moteli kızım ve kayın biraderim ile birlikte 5 yılda inşa ettik. Başka hiç bir işçi çalışmadı. Üç kişinin çalışması sonucunda ortaya böyle bir yapı çıktı. İlk yıl var olan maddi imkanlarımızla geçindik. ilk yılın ardından tamamlanan kısımlara müşteri alarak geçimimizi sağladık. Yavaş yavaş hem moteli inşa ettik, hem de müşterilerimi artırdık. Bu benim hayalimdi ve hayalime kavuştum dedi.
     Öztürk, motelin 25 oda kapasitesi olduğunu ifade ederek, motelin tamamen ahşap olması nedeniyle yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi gördüğünü ifade etti.
     Özellikle yoldan geçen yabancı turistler günü birlik konaklama için oda tuttuğunu, ancak daha sonra konaklama sürelerini artırdığını vurgulayan Öztürk, Abananın turizm potansiyeli oldukça yüksek. İlçemiz sahil yapısı itibariyle Karadenizde turizmin nabzını tutabilecek bir yere sahip. Tekne turları, orman gezileri ve alternatif aktivitelerle turizmin daha da canlandırılabileceğine inanıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Sinan Özmüş
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Tatil için geldi, motel yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER