Tatvanda kömür dağıtımı yapılmayan mahalleler

Tatvanda kömür dağıtımı yapılmayan mahalleler -Kaymakamı Erkan: Kale ve Cumhuriyet mahallelerine kısa sürede kömür dağıtılacak


BİTLİS (A.A) - Tatvan ilçesinde kömür dağıtılmayan iki mahalleye, kısa sürede kömür dağıtılacağı bildirildi.
     Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce dağıtımına başlanılan toplam 9 bin ton kömürün, yaklaşık 8 bin tonunun dağıtıldığını söyledi.
     İlçeye bağlı 57 köy ve merkezdeki 20 mahallede dağıtımın tamamlandığını bildiren Erkan, Kale ve Cumhuriyet mahallelerindeki dağıtımın, demiryollarında yaşanan yoğun yük taşımacılığı nedeniyle aksadığını ifade etti.
     Erkan, şöyle konuştu:
     Nakliyedeki aksamadan dolayı, ilçemizdeki Kale ve Cumhuriyet mahallelerine yardım kömürü dağıtımında aksaklıklar yaşandı. Merkeze bağlı 57 köyün dağıtımı tamamlandı. İlçe merkezine bağlı 22 mahalleden 20sine yardım kömürü dağıtıldı. Kale ve Cumhuriyet mahallesinin yardım kömürü dağıtımı, kısa süre içinde tamamlanacak.
     Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Eşref Oran da, yardım kömürü alamayan vatandaşların sıkıntı yaşadığını dile getirdi.
     Kale Mahalle muhtarı Kamran Karaman ise, kömür dağıtımında güzel bir organize yapıldığını ve vatandaşa en iyi şekilde dağıtıldığını söyledi.
     Yetkililerle yaptıkları görüşmeler neticesinde mahallelerinde aksayan yardım kömürü dağıtımının kısa sürede tamamlanacağını belirten Muhtar Karaman, Kömür dağıtımları önümüzde ki bir kaç gün içinde başlanarak kısa sürede dağıtım tamamlanacaktır. diye konuştu.
     Öte yandan kömür dağıtımı yapılmayan mahallelerde yaşayan vatandaşlar ise, soğuk kış şartlarında yakacak bulmada sıkıntı yaşadıklarını belirterek, yetkililerin bir an önce kömürü dağıtmasını beklediklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tatvanda kömür dağıtımı yapılmayan mahalleler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER