Tatvandaki kedi ve köpeklerin evleri olacak

Tatvandaki kedi ve köpeklerin evleri olacak -İstanbul Ataşehir Fetih İMKB İlköğretim Okulunun, Sokak Hayvanları İçin Kulübeler adıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesiyle yapılan 85 kedi ve köpek evi, Tatvana ulaştı (


BİTLİS (A.A) - İstanbul Ataşehir Fetih İMKB İlköğretim Okulunun, Sokak Hayvanları İçin Kulübeler adıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, okul öğrencilerin yaptığı kedi ve köpek evleri, Tatvana ulaştı.
     Fetih İMKB İlköğretim Okulu Resim-Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Aysel Kocabeyin ve okulda eğitim gören öğrenciler tarafından hayata geçirilen projeyle yaptırılan, 45 köpek ve 40 kedi evi Tatvana ulaştırılarak, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Bitlis temsilcisi Dr. Damla Şahine teslim edildi.
     Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kedi ve köpek evlerinin Tatvanda kurulacak Sahipsiz Hayvanlar Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi için gönderildiğini söyledi. Şahin, şunları ifade etti:
     HAYTAPın girişimleriyle İstanbul Ataşehirdeki Fetih İMKB İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından uygulamalı iş ve teknik derslerde, öğrencilere kedi ve köpek evleri yaptırıldı. Bu evler, Tatvan Belediyesi tarafından, bakım evi için yaklaşık bir ay içinde tahsis edilecek 20 dönümlük alana kurulacak. Köpek ve kedi evi olarak kullanılacak 85 kulübe Tatvana ulaştı. Kulübeleri geçici olarak Tatvan Belediyesi tarafından belirlenen depoya bıraktık. Tatvan Belediyesinin yapacağı, tedavi ve rehabilitasyon merkezinin oluşturulmasıyla bu kedi ve köpek evlerini de yerleştirmeyi planlıyoruz.
     Dr. Şahin, Fetih İMKB İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerinin üstlendiği sosyal sorumluluk projesinin, diğer okullara da örnek olması gerektiğini söyledi.
     (SER-BRN-EHK)
<< Önceki Haber Tatvandaki kedi ve köpeklerin evleri olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER