Tatvan Belediyesi işyeri hekimliği uygulamasını başlattı

Tatvan Belediyesi işyeri hekimliği uygulamasını başlattı


BİTLİS (A.A) - Tatvan Belediye Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince, işyerlerinde çalışanların sağlık, güvenlik şartlarının iyileştirilmesi ve işverenle çalışanların görev, yetki, hak ve sorumluluklarını düzenlemek adına işyeri hekimliği uygulamasını başlattı.
     İşyeri hekimi Dr. Fatih Şanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, başlattıkları işyeri hekimliği uygulamasını belediye hizmet binasında sürdüreceklerini söyledi.
     Uygulamanın belediyedeki memur ve işçilerin tümüne hizmet vermek adına başlatıldığını belirten Şanlı, 400 personele, acil müdahale veya rutin kontrol gibi birçok sağlık hizmeti sunacaklarını ifade etti.
     Şanlı, işyeri hekimliği uygulamasıyla, personelin daha etkin ve verimli hizmet vermesinin amaçlandığını da kaydetti.
     Belediye bünyesinde açılan Halk Sağlığı Merkezinin faaliyetlerine de değinen Şanlı, merkezde 1 doktor, 1 hemşire, 1 sağlık teknisyeni ile birlikte 5 teknik elemanın bulunduğunu aktardı.
     Şanlı, şöyle konuştu:
     Halk Sağlığı Merkezini bu dönemde hayata geçirdik. Halk sağlığını yakından ilgilendiren kapsamlı bir faaliyet yürütmeye başladık. Bu birimdeki arkadaşlarımız ilçede evleri dolaşıyor. Bireysel veya halk genel sağlığı ile ilgili problemlerde, tıbbı destek sunuyor veya eğitim faaliyetlerinde bulunuyoruz. Öncelikle hane başına hasta sayısı tespit ediliyor. Ailelere psikolojik destek sunuluyor. Ayrıca ailelere ilkyardım, kadın hastalıkları, çocuk ve aile sağlığı gibi konularda bilgiler veriliyor.
     Önemli konularda halk ile sağlık kuruluşları arasında köprü görevi de göreceklerini bildiren Şanlı, bu bakımdan kamu kuruluşlarıyla eş zamanlı çalışmaya hazır olduklarını ve onların da desteklerini beklediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tatvan Belediyesi işyeri hekimliği uygulamasını başlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER