Tavşanlıda İlçe Koordinasyon Toplantısı

Tavşanlıda İlçe Koordinasyon Toplantısı -Vali Çiftçi: Bu yıl Kütahya-Tavşanlı karayolunda beton sathi kaplama çalışmaları tamamlanacak


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya-Tavşanlı karayolundaki beton sathi kaplama çalışmalarının bu yıl tamamlanacağını bildirdi.
     Valilik tarafından başlatılan ve ilk olarak Altıntaş ile Dumlupınar ilçelerinde düzenlenen İlçe Koordinasyon Toplantılarının 3üncüsü, Tavşanlı ilçesinde yapıldı.
     Çiftçi, Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirilen toplantıda, Toplu Konut İdaresince (TOKİ) Tavşanlıda ciddi yatırımlar yapıldığını söyledi.
     İlçede muhteşem bir hastane inşaatının devam ettiğini hatırlatan Çiftçi, şöyle konuştu:
     Bu yıl Kütahya-Tavşanlı karayolunda beton sathi kaplama çalışmaları tamamlanacak. Domaniç ile Emet hatlarında da çalışmalar var ve onlar da bitiyor. Üst geçitlerle ilgili çalışmalar da yapılacak. Kadastro çalışmaları yüzde 61 oranında bitirildi. TCDD ile ilgili elektrifikasyon işi yapılacak ve şantiye burada kurulacak. Bu tür şantiyelerin, işçileri, malzemeleri buradan alması, burada ikamet etmesi gibi avantajları var. Yaklaşık 200 milyon lirayı geçecek bir yatırım bu. Yüksek Hızlı Tren (YHT) bağlantısı çalışıyor. Orman Bölge Müdürlüğünün çok güzel çalışmaları oldu. Devlet Su İşleri (DSİ) ile ilgili ciddi yatırımlar yapıldı. Tavşanlı ilçesinde proje takip sistemine kayıtlı 425 proje var ve bunun 361 tanesi Milli Eğitim ile ilgili.
     Çiftçi, diğer devlet kuruluşlarının ilçedeki çalışmaları hakkında bilgi vererek, Tavşanlıda 2/B kapsamında 882 kişinin kullandığı 2 milyon 449 bin 681 metrekare arazi bulunduğunu, 313 kişinin satın almak için müracaat ettiğini ve satışların kısa sürede başlayacağını ifade etti.
     Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de belediyenin çalışmalarına ilişkin sunum yaptı.
     Toplantıya, Kütahya ve Tavşanlıdan daire müdürleriyle daire amirleri katıldı.
     Çiftçi ve beraberindekiler, daha sonra PTT 1. Ligde mücadele eden TKİ Tavşanlı Linyitsporun yönetici, teknik heyet ve futbolcularını, Tunçbilek beldesindeki kulüp tesislerinde ziyaret etti. Takımın teknik direktörlüğünü yaparken vefat eden Arif Peçenek için başsağlığı dileğini ileten Çiftçi, Denizlispor galibiyetinden dolayı kutladığı takıma başarılar diledi.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tavşanlıda İlçe Koordinasyon Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER