Tavşanlıda yangın ve kurtarma tatbikatı

Tavşanlıda yangın ve kurtarma tatbikatı -İstanbuldan gelen ekip tarafından eğitime tabi tutulan itfaiye personeli, yangın ve kurtarma tatbikatı yaptı


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı ilçesinde, İstanbuldan gelen ekip tarafından eğitime tabi tutulan itfaiye personeli, yangın ve kurtarma tatbikatı yaptı.
     Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ekiz, Cumhuriyet Meydanındaki tatbikat öncesi yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) profesyonel eğitmenler Serdar Çakır ve Tuğba Cinse Alıcanın iki hafta süresince Tavşanlı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü görevlilerine eğitim verdiğini bildirdi.
     Eğitimin yararlı olduğuna inandığını belirten Ekiz, Arkadaşlarımız, sorumluluk alanlarındaki bütün olaylarda nasıl bir davranış içinde gireceklerini öğrenmiş oldu dedi.
     Çakır da eğitim kapsamında ilk hafta yangın güvenlik eğitimleri, yangın yerindeki tehlike bölümlerde organizasyon, söndürme hakkında bilgiler verdiklerini, ikinci hafta ise kurtarmaya ağırlık verdiklerini bildirdi.
     Personelin mesai saatleri dışında eğitime gelerek fedakarlık örneği gösterdiğini anlatan Çakır, şöyle konuştu:
     Eğitmenler olarak onlara çok teşekkür ediyoruz. Eğitimin çok verimli geçtiğine inanıyoruz. Onlar aktif, sürekli katılımcı, işten kaçmayan, bütün olaylara müdahale eden arkadaşlarımız. Onlarla 4-5 yangına müdahale ettik. Bu olaylardaki davranış tarzları çok iyiydi. Yangına müdahale de yine iyiydi. Çok güzel ve kaliteli bir eğitim oldu.
     Tuğba Cinse Alıca ise eğitimde emeği geçen herkese teşekkür ederek, Önemli olan, yöneticilerin yanımızda olarak bize destek vermesiydi. Burada bunu gördük. Sonucunda faydalı bir eğitim oldu dedi.
     Tavşanlı Belediyesi İtfaiye Müdürü Abdullah Ceylan, eğitime destek veren Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ile Serdar Çakır ve Tuğba Cinse Alıcaya teşekkür etti.
     Daha sonra, tatbikat gereği meydanda ahşap parçalar kullanılarak yakılan ateş, itfaiye ekiplerince söndürüldü.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Tavşanlıda yangın ve kurtarma tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER