Tavşanlıdaki hastane inşaatı

Tavşanlıdaki hastane inşaatı -AK Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu: 2014 yılının mayıs ayında teslim edilmesi planlanan hastane binasının bu tarihten önce teslim edileceği öngörülüyor


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı ilçesinde yapımına devam edilen hastane binasının tesliminin 2014 yılının mayıs ayında yapılmasının planlandığını, ancak bu tarihten önce teslim edileceğinin öngörüldüğünü bildirdi.
     Kavuncu, yaptığı yazılı açıklamada, inşaatta incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldığını belirtti.
     İnşaatın, 50 bin metrekare alan içinde 4 blok halinde 22 bin metrekare alanda devam ettiği bilgisini veren Kavuncu, şunları kaydetti:
     İnşaat şu anda yüzde 65 düzeyinde ve kış koşullarında da devam ediyor. Bazı bloklarda teras katı karkası yapılırken bazı bloklarda yalıtım ve boya aşamasına gelinmiş. 50 adet tek, 60 adet de çift kişilik hasta odaları, diyaliz, yoğun bakım, acil ve gözlem odaları ile 220 yataklık yeni bir kapasite oluşuyor. Hasta odaları, yüzde 70i panoramik Tavşanlı manzaralı, her bir odada bağımsız banyo ve tuvaletin yanı sıra televizyon, buzdolabı, hasta ve refakatçi mobilyaları ile yüksek konforda yapılıyor. Sadece ameliyathaneler için 6 bin metrekare alan ayrılmış ve ameliyat salonları yüksek teknoloji donanımıyla yapılıyor. 14 hasta kapasiteli erişkin yoğun bakım odası, her hasta başında ayrı monitör ve destek üniteleri olacak şekilde 500 metrekare alanda planlanmış. Acil Ünitesi ise bin 600 metrekare alanda, modern tıp anlayışında kurgulanmış bir projeye sahip. Kalbi duran bir hasta ile tansiyonu çıkan, trafik kazası geçirmiş yaralı ile kalp krizi geçiren bir hastanın farklı acil müdahale ihtiyaçlarına göre yönlendirmelerinin yapılabileceği, ambulans ile acil canlandırma odasının kapısına kadar girilebileceği bir mimariye sahip. Şu anda mevcut acil ünitemizin 350 metrekare alanda hizmet verdiği göz önüne alındığında sağlık hizmeti kalitemizde önemli ölçüde iyileşme olacağı açıktır. Yaklaşık bin 200 adet ağaç, otomatik sulamalı çimleme ve çiçek dikimi ile çalışmalar yapılacak. Bu yeni bina, şu anda kullanılmakta olan binayla bir koridor aracılığıyla fiziksel bağlantılı olacak. 2014 yılının mayıs ayında teslim edilmesi planlanan hastane binasının bu tarihten önce teslim edileceği öngörülüyor.
     Kavuncu, hastaneye ulaşım imkanının iyileştirilmesi konusunda Tavşanlı Belediyesi ile çalışmalarının sürdüğünü, belediyeye gerekli iş makinesi ve teknik desteği sağlayacaklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Tavşanlıdaki hastane inşaatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER