Tavşanlıdan kısa kısa

Tavşanlıdan kısa kısa -Katı atıkların bertarafı çalışmaları başladı


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Kütahya ili genelinde birçok belediyenin üyesi olduğu birliğin yürüttüğü katı atıkların bertarafı çalışmalarına, Tavşanlıda başladıklarını bildirildi.
     Güler, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) fonları ve belediyelerin katkılarıyla kurulan Kütahya Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (KÜKAB) tarafından evsel atıkların vahşi depolamadan düzenli depolamaya geçmesini sağlamak için çalışmalar yaptığını hatırlattı.
     Birliğe Tavşanlı Belediyesinin de üye olduğunu ve hızla adapte olunan yeni sistem çerçevesinde evsel atıkları Tavşanlıda ayrıştırarak Kütahya Perli Mahallesinde bulunan tesise gönderdiklerini belirten Güler, şunları kaydetti:
     Geri dönüşüm çalışmalarına başlayan birlik, yoğunlaşma sonucu elde edilecek enerji alanındaki dönüşüm çalışmalarına da devam ediyor. Tüm bu çalışmaları yerinde incelemek için Tavşanlıyı ziyaret eden AB delegasyonu yetkilileri, Tavşanlıda bulunan transfer merkezi, toplama ayrıştırma alanı ve rehabilite edilen vahşi depolama alanlarını yerinde inceledi. Evsel atıkların ayrıştırılmasına dayanan bu sisteme halkımızın verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederiz.
     Güler, 6-8 Haziranda Çevre Şenliği yapacakları bilgisini vererek, Bitkisel Atık Toplama Projesi başlattıklarını ve toplama noktalarına 5 litre bitkisel atık yağ getiren kişilere 1 litre bitkisel yağ verileceğini duyurdu.
    
     -Göbel Termal Turizm Merkezinde spor tesisi yapılıyor
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Göbel Termal Turizm Merkezinde spor tesisi inşaatına devam ettiklerini bildirdi.
     Güler, yaptığı yazılı açıklamada, Göbelde ilçe halkına ve ilçe dışından gelen ziyaretçilere yüksek standartlarda hizmet verilebilmesine yönelik çalışmaların, spor kompleksiyle sürdüğünü belirtti.
     İki kattan oluşacak hizmet binası yanında kapalı halı saha ve kıraathane ile gelecek aylarda hizmete girecek kompleksin bitişiğinde 20 lüks apart dairenin de faaliyete girmesiyle Göbelde hizmet kalitesinin yükseleceğini ifade eden Güler, şunları kaydetti:
     Bölgemizin önemli termal kaynaklarından biri olan Göbel Termal Turizm Merkezindeki çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Gerek uluslararası fuarlara katılım sağlayarak gerekse görsel ve yazılı basında yer bularak tanıtım atağına kalktığımız Göbel Termal Turizm Merkezinin hizmet standartlarını yükselterek, hali hazırda oluşan ilgiyi uluslararası ve ülke genelinde daha yoğun bir hale getireceğiz.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Tavşanlıdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER