Tavşanlıdan kısa kısa

Tavşanlıdan kısa kısa -Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri


KÜTAHYA (A.A) - Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Müftülüğü tarafından "Peygamber Efendimiz ve İnsanlık Onuru" konulu konferans düzenledi.
     Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Acarın verdiği konferansta, Hazreti Muhammedin yaşam tarzı ve tüm inanların kardeşliği üzerinde duruldu.
     Konferansa, Kaymakam Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, İlçe Müftüsü Mecit Amil ve vatandaşlar katıldı.
     Program sonunda Kaymakam Hatipoğlu, Acara plaket takdim etti.
     Bir başka etkinlikte ise Tavşanlı Aktif Eğitimciler Derneği (TAED), Özel Yavuz Selim Lisesi Spor Salonunda Kutlu Doğum Haftası konferansı düzenledi.
     Emekli Bursa Vaizi Mustafa Acetin verdiği konferansta, bireysel yaşamın yanında topluma yönelik imani çalışmaların, Hazreti Muhammedin tebliğ metotları arasında olduğu belirtildi.
     Maddi anlayışın İslama verdiği zarar kadar toplumdan uzaklaşıp manevi hayatın peşinden koşmanın da Hazreti Peygamberin tebliğ metoduyla bağdaşmadığını ifade eden Acet, "Bir kişin imanına vesile olmak, üzerine güneşin doğup battığı her şeyden hayırlıdır" dedi.
     Konuşmaların ardında, Uşak Gökkuşağı Müzik Grubu, sema gösterisi ve ilahi dinletisi sundu.
    
     -Yavuz Selim Kolejinden kan bağışı kampanyasına destek
    
     Tavşanlı Özel Yavuz Selim Koleji ile Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenledi.
     Kütahya Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Mahmut Ulusoy, Türkiyenin yıllık 1 bin 800 bin kana ihtiyacı olduğunu söyledi.
     İlk defa 2010 yılında bir milyon ünite kan toplandığını belirten Ulusoy, Kan bağışı kalp krizi riskini azaltıyor. Kütahyada hastaneler kan ihtiyacının yüzde 98ini Türk Kızılayından temin ediyor. Kütahya yüzde 3lük kan bağış oranı ile Türkiye genelinde ilk sıralarda yer alıyor dedi.
     Okul Müdürü Adem Kütükçü de okulda düzenlenen kampanyada öğrenci ve personelden 53 ünite kan toplandığını bildirdi.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tavşanlıdan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER