Tayvanın Ankara Büyükelçisi Chen, Malatya Belediye

Tayvanın Ankara Büyükelçisi Chen, Malatya Belediye Başkanı Çakırı ziyaret etti


MALATYA (A.A) - Tayvanın Ankara Büyükelçisi James Chen, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakırı ziyaret etti.
     Malatyadaki 7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarına katılmak üzere kente gelen Tayvan Ankara Büyükelçisi Chen, eşiyle Malatya Belediye Başkanı Çakırla makamında görüştü.
     Kente ilk kez geldiğini söyleyen Chen, Malatyadan çok etkilendiklerini dile getirdi. Malatyanın bir atılım halinde olduğunu ifade eden Chen, Ekonominin canlanması için fuarlar çok önemli. Yerel ekonominin canlanması için Valinin, sizlerin ve TSOnun çabaları kayda değer bir seviyede. Ekonominizden, kültürünüz ve tarihinizden gerçekten etkilendik. Gelecekte Malatya ile Tayvanın işbirliği yapmasını ümit ediyorum. İnsanlarımızın bu bölgeye gelmesi konusunda teşvikte bulunacağız. Bizim halkımızın ve insanımızın dikkatini çekecek tarihsel ve kültürel özellikleriz bulunmakta diye konuştu.
     Tayvanın Büyükelçisi ve eşini Malatyada ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Çakır da ülkelerin birbirlerini tanımalarının önemine işaret ederek, Arzu ediyorum hem ticari hem turizm anlamında Tayvanla ilişkilerimiz daha ileri noktaya gidecektir. Tayvanla yatırım ve turizm amaçlı ziyaretlerin artmasını temenni ediyorum dedi.
     Malatya Belediye Başkanı Çakır, Chene kayısı ve kayısı kristali hediye etti.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Tayvanın Ankara Büyükelçisi Chen, Malatya Belediye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER