TBMMden ÇOMÜye kitap bağışı

TBMMden ÇOMÜye kitap bağışı -ÇOMÜnün başlattığı Şehitlerimiz için 1 Milyon Kitap Kampanyası kapsamında TBMM üyeleri tarafından 24 bin 300 adet kitap bağışlandığı bildirildi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından başlatılan kitap bağışı kampanyası kapsamında TBMM üyeleri tarafından 24 bin 300 adet kitap bağışı yapıldığı bildirildi.
     ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kütüphanelerindeki kitap sayısının son bir yıl içinde yüzde 300 arttığını, üyesi bulundukları veri tabanları ve elektronik kaynaklarla bilgiye erişimde çağın tüm gerekliliklerinin yakalandığını söyledi.
     İstanbul dışında Marmara Bölgesinin en büyük kütüphanesi haline gelen ÇOMÜ Kütüphanesinin her geçen gün büyüdüğünü anımsatan Laçiner, Kütüphanemize ülkenin dört bir yanından kitaplar gelmeye devam ediyor. Çeşitli kamu kurumlarının yanında sendikalar, federasyonlar, vakıf ve odalar, ulusal gazeteler, köşe yazarları ve birçok vatandaş Şehitlerimiz için 1 Milyon Kitap Kampanyası kapsamında kitaplarını ÇOMÜ Kütüphanesine gönderiyor dedi.
     Çanakkale Savaşlarının 100. yılında 1 milyon kitaba ulaşmayı hedeflediklerini ve kampanyaya son dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisinden büyük ilgi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Laçiner, şöyle konuştu:
     Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Eski İçişleri Bakanı ve İstanbul Milletvekili İdris Naim Şahin, Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, Ankara Milletvekili Emrullah İşler, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın, İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan kitaplarını ÇOMÜ Kütüphanesine bağışladı. Deniz ve kara savaşlarının yaşandığı yerlerin hemen karşısında bulunan üniversitemizde Türkiyenin en büyük kütüphanesini oluşturmak en önemli hedefimiz. Şehitlerimizin başucunda en az 1 milyon kitaplık bir kütüphane kurmak istiyoruz. Şehitlerimiz bu ülke için eğitimlerini yarıda bıraktılar, canlarını feda ettiler. Bizler de onların okuyamadığı kitapları şehitlerimizin torunları okusun istiyoruz. Bu nedenle böyle bir kampanya başlattık. Kampanyamıza en büyük ilgiyi de milletvekillerimizden gördük. Özellikle TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek konuyu sahiplendi ve çevresini bu konuda cesaretlendirdi.
     TBMM üyelerinden 24 bin 300 adet kitap bağışı yapıldığını açıklayan Laçiner, TBMMden gelen bağışla birlikte hedeflenen rakama bir adım daha yaklaşıldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber TBMMden ÇOMÜye kitap bağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER