TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Hatayda

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Hatayda -Komisyon Başkanı Üstün: CHP milletvekilleri son güne kadar benimle diyalog halindeydiler. Birçok milletvekili arkadaşımız buraya gelme arzusundaydı. Ancak ne olduysa sanırım sayın g


HATAY (A.A) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, CHP milletvekilleri son güne kadar benimle diyalog halindeydiler. Birçok milletvekili arkadaşımız buraya gelme arzusundaydı. Ancak ne olduysa sanırım sayın genel başkanları bu konuda bir talimat verdi ve gelmedi dedi.
     Komisyon Başkanı Üstün, beraberindeki komisyon üyeleri AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul ve MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya ile Hatay Havaalanına geldi.
     Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Üstün, kente başta Apaydın Kampı olmak üzere mültecilerin kaldıkları kampları incelemek üzere geldiklerini söyledi.
     Program kapsamında öncelikle Hatay Valiliğini ziyaret edeceklerini, birifing alacaklarını ifade eden Üstün, şöyle devam etti:
     Daha sonra da kampta incelemelerde bulunacağız, gözlemler yapacağız ve kamp çıkışında da sizlerle izlenimlerimizi paylaşacağız. Ardından da başka kamplara ziyaretlerde bulunacağız. Ve bu şekilde raporumuzu hazırlayarak komisyonumuza ibraz edeceğiz.
     Tabi Türkiye demokratik bir ülke, her şey şeffaf bir ortamda gelişiyor. Dolayısıyla biz de millet adına bir denetim yapmaya geldik. Komisyonumuz Meclis adına ve millet adına incelemede bulunacak. Tabi inşallah başarılı bir ziyaret yapmış oluruz.
     Üstün, bir gazetecinin beraberlerinde CHP ve BDP milletvekillerinin olmadığını belirtmesi üzerine, şunları söyledi:
     BDP zaten bu komisyona daha öncesinden iş yoğunluğu sebebiyle üye vermemişti. Dolayısıyla onun resmen gelme noktasında bir şeyi yoktu. CHP milletvekilleri son güne kadar benimle diyalog halindeydiler. Birçok milletvekili arkadaşımız buraya gelme arzusundaydı. Ancak ne olduysa sanırım sayın genel başkanları bu konuda bir talimat verdi ve gelmedi. Bu olayı gündeme getiren öncelikle CHP milletvekilleriydi. Şimdi buraya şu sebep, bu sebep bunlar gerekçe göstererek gelmemiş olmaları bence izah edilemez bir durumdur. Ben hala saat 08.30da valilikte olacaklarını ümit ediyorum, bekliyorum. İnşallah gelirler. Çünkü bu görev millet adına yapılan bir görevdir. Dolayısıyla görevden kaçmayacaklarını umut ediyorum. Beklentimiz bu yönde.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven - Anıl Bağrık
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Hatayda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER