TBSF Başkanı Şahin Kömürcü:

TBSF Başkanı Şahin Kömürcü: -Ragbi Türkün yapısına uygun bir spor. Güreş, atletizm, judo, hepsi ragbinin içinde var. Bu yüzden Türklerin çok sevebileceği, anladıklarında çok ilgi gösterebilecekleri bir spor dalı -R


ANTALYA (A.A) - Şamil Kahveci - Türkiye Beyzbol Softbol Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu (TBSF) Başkanı Şahin Kömürcü, Ragbi Türkün yapısına uygun bir spor. Güreş, atletizm, judo, hepsi ragbinin içinde var. Bu yüzden Türklerin çok sevebileceği, anladıklarında çok ilgi gösterebilecekleri bir spor dalı dedi.
     Şahin Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiğinde federasyon bünyesinde sadece 2 beyzbol kulübü olduğunu, korumalı futbolun (Amerikan futbolu) da bir liginin faal olduğunu söyledi.
     Bugün korumalı futbolda 1. ve 2. lig olduğunu, ayrıca üniversiteler arasında da 1. ve 2. lig oynandığını bildiren Kömürcü, Böylece toplam 4 lig var. Şu anda Türkiye şampiyonası kotasını yakalayan beyzbolda 25, softbolda 20nin üzerinde kulüp var diye konuştu.
     Beyzbol, softbol, korumalı futbol ve ragbinin Avrupada ayrı branşlar olduğuna değinen Kömürcü, Ragbi Avrupada futboldan sonra en çok izlenen ikinci spor. Türkiyede ise henüz çok yeni. Bu yıl Ragbi Birliğine ve Avrupa Ragbi Federasyonuna üye olduk. Bundan sonra hızla gelişeceğini düşünüyorum diye konuştu.
     Ragbi sporunun çeviklik ve güce dayanan bir spor olduğuna işaret eden Kömürcü, Ragbi Türkün yapısına uygun bir spor. Güreş, atletizm, judo, hepsi ragbinin içinde var. Bu yüzden Türklerin çok sevebileceği, anladıklarında çok ilgi gösterebilecekleri bir spor dalı. İnsanlar öğrendikçe sevecek, sevdikçe yaygınlaşacak diye konuştu.
     Amerikan futbolunda da başta ilgi olmadığını, ama insanlar sevdikçe iyi bir kitle yakaladıklarını vurgulayan Kömürcü, ragbinin Türkiyede çok yeni olduğunu ve gün geçtikçe geliştiğini, artık ilkokullarda, liselerde, üniversitelerde takımların yer aldığını anlattı.
    
     -Milli takımda hedef 2016 Olimpiyatları-
    
     Kömürcü, Dünya Ragbi Federasyonunun sertifikalı antrenörlerinden Niall Dohertyyi Ragbi Milli Takımı teknik direktörlüğüne getirdiklerini anımsatarak, Milli takımdaki oyuncuların çoğu yurt dışından geldi. Takımda çoğunlukla Fransa ve Almanyadan gelen Türk kökenli sporcular var. Ümit ediyorum ki Türkiyede oynayanların sayısı artacak. Avustralya ve Yeni Zelandadaki Türk oyuncularımızı da ülkemize davet edeceğiz dedi.
     Ragbi Avrupa Uluslar Kupası 3. Grupta Slovakya ve Azerbaycanı yenerek 2. Gruba yükseldiklerini hatırlatan Kömürcü, hedeflerinin yeni olimpik spor olan ragbide Türkiyenin 2016 Olimpiyatlarına katılmasını sağlamak olduğunu vurguladı.
    
     -Bayanlar Ligi kurulması için çalışma yapılıyor-
    
     Kömürcü, geçen yıl bayanlarda Türkiye Şampiyonası düzenlediklerini, Bayanlar Ragbi Liginin kurulması için çalışma yürüttüklerini bildirerek, Bayan ragbi takımlarının müracaatlarını aldık. Ragbi kulüp başkanlarından oluşan teknik kurul, önümüzdeki günlerde bayanlar ligi kurulmasını değerlendirecek dedi.
     Türkiyede ragbi takımlarının 15 oyuncudan oluştuğunu, olimpiyatlarda yedili oynandığı için bayanların da yedili oynanmasının düşünüldüğünü ifade eden Kömürcü, erkeklerde ise ligden hemen sonra yedili Türkiye şampiyonaları ve yarışmalar düzenleyerek olimpiyatlara hazırlanacaklarını söyledi.
     Kömürcü, gelecek yıl Türkiyenin çeşitli illerinde 8-9 antrenörlük kursu açacaklarını, 2016 Olimpiyatlarına kadar çok sayıda ragbi antrenörü yetiştirmeyi planladıklarını kaydetti.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber TBSF Başkanı Şahin Kömürcü: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER