Tek odalı dağ evinde elektriksiz yaşam

Tek odalı dağ evinde elektriksiz yaşam mücadelesi -Simav ilçesinde, depremde hasar gören evinin yerine belediyenin yaptırdığı tek odalı dağ evinde yalnız yaşayan kişi, evine elektrik bağlanmasını istiyor -Evinde yalnız yaşayan Gökç


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Simav ilçesinde, geçen yıl meydana gelen depremde hasar gören evinin yerine belediye tarafından yaptırılan ve elektriği bulunmayan tek odalı dağ evinde yalnız yaşayan kişi, karanlıktan kurtulmak için evine elektrik bağlanmasını bekliyor.
     İlçeye bağlı Öreyler beldesine 1 kilometre uzaklıktaki Karacalar mevkisindeki dağlık arazide bulunan evinde yalnız yaşayan Mustafa Gökçe (58), AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce berberlikle geçimini sağladığını, yaşı ilerledikçe mesleğini yapamadığı için işsiz kaldığını bildirdi.
     Beldede eşiyle yaşadığı evin, 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gördüğünü belirten Gökçe, bunun üzerine Öreyler Belediyesi tarafından kendisine ait dağlık arazideki alanda tek odalı ev inşa edildiğini söyledi.
    
     -Eşi, onu terk edip annesinin evine gitti-
    
     Gökçe, depremin ardından psikolojik sorunlar yaşadığını dile getirerek, şöyle konuştu:
     Depremden sonra eşim Dudu Gökçe, yalnız yaşayan bakıma muhtaç annesinin evine gitti. O evin alt katında küçükbaş hayvanlar var. Rahatsızlığımdan dolayı onların kokusundan etkileniyorum. Bu nedenle oraya gidemez oldum. Öreyler Belediye Başkanı Özden Akçay, bize ait arazi içine bu tek odalı dağ evini yaptırdı. Şimdi burada yaşıyorum. En önemli sorunum, elektrik olmadığı için karanlıkta yaşamak. Her şeye, hatta yalnızlığa alıştım ama karanlığa alışamadım. Sosyal güvencem olmadığı gibi rahatsızlığım nedeniyle çalışamadığımdan gelirim de yok. Hayırseverlerin desteğiyle yaşamımı sürdürmeye çalışıyorum.
     Gündüzleri evinin çevresinde vakit geçirdiğini ve karanlık çökmeden evine girerek kapısını kilitlediğini anlatan Gökçe, yabani hayvanların saldırısına uğramaktan korktuğu için nedeniyle hava karardıktan sonra çıkmadığını ve karanlığa da alışamadığından uyuyamadığını ifade etti.
     Hayırseverlerin yardım eli uzatmasını beklediğini bildiren Gökçe, kendisine malullük maaşı, evine de elektrik bağlanmasını istediğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tek odalı dağ evinde elektriksiz yaşam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER