Tekirdağda katı atık bertaraf tesisi protestosu

Tekirdağda katı atık bertaraf tesisi protestosu -Çorluda bir grup, ilçede kurulması planlanan katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisini protesto etti (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorluda bir grup, ilçede kurulması planlanan katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisini protesto etti.
     Atatürk Meydanında bir araya gelen çeşitli sendikalar ve derneklerin üyesi grup, pankart açarak, bir süre slogan attı.
     CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, grup adına yaptığı konuşmada, Ergenenin kıyısında yaşayanların siyasi tercihlerine göre değerlendirildiğini öne sürdü.
     Çöp gazından elektrik üretme bahanesiyle bölgede ülkenin en büyük katı atık bertaraf tesisinin inşa edilmek istendiğini ileri süren Köprülü, Çorlu Belediyesi, birçok sivil toplum kuruluşu ve birçok sendika bu tesise hayır diyor ve reddediyor. Ancak çıkarılan kararname ile imar planı değişikliği yapılıyor ve tesis için onay veriliyor. Kimse halktan daha büyük değildir. Çorlu, bu tesise karşı çıkıyor ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından otobüslerle tesisin inşa edileceği Kara Tepe mevkisine giden grup, bir süre slogan atarak eylemi sonlandırdı.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Ergin Akgün / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Tekirdağda katı atık bertaraf tesisi protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER