Tekirdağda avcıların gölette kaybolması

Tekirdağda avcıların gölette kaybolması -Kaybolan iki avcıyı arama çalışmaları, çevre illerden getirilen 4 sonar cihazı ile sürüyor -Tekirdağ AFAD Müdürü Erol: -Devletimizin bütün imkanlarını burada göreve hazır hale getirdik


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağın Muratlı ilçesindeki Hanoğlu Göletinde kayığın alabora olması sonucu kaybolan iki avcıyı arama çalışmaları, çevre illerden getirilen 4 sonar cihazı ile sürdürülüyor.
     Tekirdağ AFAD ekibinin 2 bot ve 10 personel, İstanbul AFAD ekibinin 1 bot ve 3 personel, deniz polisinin 1 bot ve 5 personel ile katıldığı çalışmalarda, ekipler göletin bir bölümünde yoğunlaştı.
     Çalışmalarını ağırlıklı olarak yoğunlaşılan bölümde sürdüren ekipler, aramalara İstanbul ve çevre illerden getirilen 4 sonar cihazı ile devam ediyor.
     Olay yerinde incelemelerde bulunan Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Recep Erol, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hanoğlu Göletinde kayığın alabora olması sonucu kaybolan iki avcıyı arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
     AFAD, jandarma ekipleri, deniz polisi, İstanbul Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ile diğer sivil toplum örgütlerinden gelen 12 dalgıç ile aramalar, aralıksız sürdürülüyor diyen Erol, teknenin alabora olduğu gün hava şartlarının ağır olduğunu ve göletin suyunun bulanık olmasından dolayı arama çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğünü kaydetti.
     Erol, Devletimizin bütün imkanlarını burada göreve hazır hale getirdik. Umut ediyoruz ki çok yakın bir zamanda bu arkadaşlarımıza ulaşacağız. Aramalarımız devam ediyor diye konuştu.
     Öte yandan, gölette kaybolan avcıların yakınlarının arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı alandaki bekleyişleri sürüyor.
    
     -Olay-
    
     Tekirdağın Muratlı ilçesindeki Hanoğlu Göletinde, 26 Ocak gecesi yaban ördeği avına çıkan ve askerlik arkadaşları oldukları belirtilen 6 avcının bulunduğu kayığın alabora olması sonucu, kayıkta bulunan Hüseyin Altıntaş, Volkan Yörük ve Engin Yiğit kendi imkanlarıyla kurtulmayı başarmış, Süleyman Yiğit, Murat Şentaş ve Osman Ulutürk ise suda kaybolmuştu.
     Avcılardan Süleyman Yiğitin cesedi dün bulunmuştu.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman-Ergin Akgün/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Tekirdağda avcıların gölette kaybolması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER