Tekirdağdaki fırıncılar, vatandaşlara tam buğday ekmeği

Tekirdağdaki fırıncılar, vatandaşlara tam buğday ekmeği ikram etti -Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Soyak: -"Bir yılda çöpe atılan ekmeğin değeri 1,5 milyar lira. Bu da Tekirdağın 1 yılda tarımdan kazandığı paraya, yani


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağdaki fırıncılar, ekmek israfına ve sağlıklı beslenmeye dikkati çekmek amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan kampanya kapsamında, vatandaşlara tam buğday ekmeği ikram etti.
     Tuğlalı Parkta 9 fırıncının kurduğu stantlarda tanıtılan tahıllı ve tam buğday ekmekler, dilimlenerek vatandaşlara ikram edildi.
     Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Soyak, yaptığı açıklamada, vatandaşları bilgilendirmek ve ekmek israfına dikkati çekmek amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.
     Bakanlığın, ekmeğin daha sağlıklı hale getirilmesi için çalıştığını aktaran Soyak, "Çalışmalar kapsamında ekmekteki tuz oranını düşürerek ve kepek oranını yükselterek ekmeği daha sağlıklı hale getirdik. Artık besleyiciliği ve selüloz oranı daha yüksek ekmekler tüketiliyor" dedi.
     Sağlıklı ekmek tüketmenin yanı sıra ekmek israfının da önemine değinen Soyak, şöyle konuştu:
     "Ekmeği israf etmeden tüketmeliyiz. Bizler ekmeğe nimet diyoruz ve kutsal sayıyoruz. Ancak maalesef ülkemizde bir yılda çöpe atılan ekmeğin değeri 1,5 milyar lira. Bu da Tekirdağın 1 yılda tarımdan kazandığı paraya, yani gayri safi tarımsal üretim değerine denk geliyor. Çöpe atılan her lokmada, açlık yaşayan her insanın hakkı var. Nimetin kıymetini bilmeliyiz ve sağlıklı beslenmeliyiz."
     Etkinliğe katılan vatandaşlar, stantlarda tanıtılan ekmeklerin tadına baktı.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Tekirdağdaki fırıncılar, vatandaşlara tam buğday ekmeği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER