Tekirdağ, İçme suyu projesi ile susuz

Tekirdağ, İçme suyu projesi ile susuz kalmayacak -DSİ 113. Tekirdağ Şube Müdürü Coşkun: -Naip Köyü Barajının da içinde bulunduğu Tekirdağ İçme Suyu Projesi ile Tekirdağın, 2045 yılına kadar içme ve kullanma suyu problemi çözü


TEKİRDAĞ (A.A) - Devlet Su İşleri (DSİ) 113. Tekirdağ Şube Müdürü Adem Coşkun, Tekirdağ İçme Suyu ve Naip Köyü Barajı projesi ile 2045 yılına kadar içme ve kullanma suyu probleminin çözüleceğini söyledi.
     Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barajın yapımına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun, şubat ayında temel atmasıyla başlandığını belirterek, Tekirdağın içme ve kullanma suyu ihtiyacının projeyle büyük ölçüde çözüleceğini bildirdi.
     Kamulaştırma izin verdiği müddetçe gövde kazılarına başlandı, Bu yılki çalışmaları bitirdik diyen Coşkun, inşaatın 15 Mayıs 2015te tamamlanmasının planlandığını anlattı.
     Coşkun, şunları kaydetti:
     Tekirdağda yeraltı suyu neredeyse hiç kalmadı. Bölgemizde yer altı suyu çok ciddi anlamda kullanılmakta. İçme ve kullanma konusunda yer üstü suyunun kullanımı yüzde 1in altında. Bu yüzden buna da önlem almak için baraj projemiz önem kazanıyor.
     Barajın ishale hattı projesi de devam ediyor. Projenin ikinci kısmı olan İnecik ve Dedecik barajlarının yapımı da devam ediyor.
    
     -21 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip-
    
     Naip Barajının 21 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olacağını dile getiren Coşkun, sözlerini şöyle tamamladı:
     Tekirdağ için önemli olan Naip Barajı, temelden 56,5 metre yükseklikte. Toplam 21 milyon metreküp su depolama hacmine sahip. Tekirdağa yılda 6 milyon 400 bin metreküp su temin edecek. İnecik ve Dedecik barajlarının da devreye girmesiyle Tekirdağın yer altı suyu kullanımı en aza indirilmiş olacak.
     Naip Köyü Barajının da içinde bulunduğu Tekirdağ İçme Suyu Projesi ile Tekirdağın, 2045 yılına kadar içme ve kullanma suyu problemi çözülmüş olacak.
    
     Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Tekirdağ, İçme suyu projesi ile susuz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER