Tekirdağ, Büyükşehir olmanın heyecanı yaşanıyor

Tekirdağ, Büyükşehir olmanın heyecanı yaşanıyor -Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç: Tekirdağın büyükşehir olması bizlere büyük fayda sağlayacak ve şehrin kakınması hız kazanacak (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağın, büyükşehir olması bizlere büyük fayda sağlayacak ve şehrin kakınması hız kazanacak dedi.
     Tekirdağ Belediye Başkanı Dalgıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyükşehir belediyesi yönetiminin, doğal, tarihi ve turistik değere sahip ilçe, belde ve köylerin korunmasına önem vermesi gerektiğini kaydetti.
     Tekirdağın büyükşehir olmasının kendilerine büyük fayda sağlayacağını, şehrin kalkınmasının hız kazanacağını anlatan Dalgıç, bunun yanında bazı çekincelerinin olduğunu, bölgedeki tarihi ve turistik değere sahip yerlerin korunması gerektiğini bildirdi.
     Dalgıç, doğal, tarihi ve kültürel bazı değerleri bulunan köy ve beldelerin bu özelliklerini kaybetmeden büyükşehire adapte olmalarını dilediğini anlatarak, Korkum, bunun gibi yemeğiyle, kilim dokumasıyla tarihiyle arkeolojik alanları, turizmi ve kültürel dokusuyla meşhur olan yerlerimizin bir mahalle yapılıp orada imar düzenlemeleri ile bu değerlerinin kaybolması.
     Tekirdağın büyükşehir olmasının il bütününe standart hizmet sağlanmasıyla birlikte kaynakların daha ekonomik kullanılabileceğini dile getiren Dalgıç, ulaştırma alanında da gelişmeler olacağını, belde ve köylerden gelişi güzel konan yolcu minibüs hatlarının düzene gireceğini söyledi.
    
     -Alt yapı ve diğer yatırımlara daha fazla yönelecek-
    
     İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk İmamoğlu da İller Bankasının kuruluş amacının, belediyelerin alt yapı ve ihtiyaç duyduğu diğer sektördeki finansman ihtiyacını karşılamak olduğunu hatırlatarak, belediyelerin alt yapı ve ihtiyaç duyduğu alanlarda her türlü işlemin yapılması ve yaptırılmasını sağladıklarını bildirdi.
     Türkiyedeki tüm belediyelere hizmet veren bir kuruluş olduklarını ifade eden İmamoğlu, Tüm belediyelerimiz bizlerle iyi diyalog içinde. Büyükşehir olan illerde çalışma konumumuz değişmeyecek. Büyükşehir olan illerin gelirlerinde artış olacak. Alt yapı ve diğer yatırımlara daha fazla yöneleceklerini söyleyebilirim.
     Tekirdağlı vatandaşlar da şehrin büyükşehir olmasından memnuniyet duyduklarını anlatarak, en büyük beklentilerinin hizmet kalitesinin arttırılması ve şehrin görünümünün değişmesi olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Ergin Akgün / Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Tekirdağ, Büyükşehir olmanın heyecanı yaşanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER