Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Günay:

Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Günay: -"İş dünyasının finans kaynaklarının yurt içinde değerlendirilmesinden Türkiye kazançlı çıkacaktır"


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, "İş dünyasının finans kaynaklarının yurt içinde değerlendirilmesinden Türkiye kazançlı çıkacaktır" dedi.
     Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin Varlık Barışına ilişkin düzenlemenin, varlık sahiplerinin ve yasal yükümlülüğünü düzenli yerine getiren iş dünyasının kafasında soru işareti bırakmaksızın hazırlanması gerektiğini söyledi.
     Varlık Barışına olumlu baktıklarını belirten Günay, "İş dünyasının finans kaynaklarının yurt içinde değerlendirilmesinden Türkiye kazançlı çıkacaktır. Ülkemizin önemli bir sorunu olan kayıt dışı ekonomi için en azından varlıkların kayıt altına alınması anlamında olumlu bir adımdır. Ancak sürecin iyi yönetilmesi ve sağlıklı işletilmesi oldukça önemlidir. Zira bir önceki Varlık Barışında istenilen başarının sağlanamamasının ana nedeni budur. Söz konusu varlıkların belli bir süre içinde yurt dışına çıkarılması mutlaka engellenmelidir. Varlık barışının istismara yol açmaması en büyük temennimizdir" değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman / Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Günay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER