Teknoloji ile dış pazara açıldılar

Teknoloji ile dış pazara açıldılar -Tekirdağın Hayrabolu ilçesindeki sanayiciler, lazer teknolojisi ile 35 ülkeye ihracat yapıyor -ORTKA Müdürü Güler: -"Kullandığımız lazer teknolojisi ile sac kesimi ve makine parçası üretiminde


TEKİRDAĞ (A.A) - Muhterem Erkul - Tekirdağın Hayrabolu ilçesindeki sanayiciler, makine parçası üretiminde ve sac kesiminde kullandıkları lazer teknolojisiyle 35 ülkeye ihracat yapıyor.
     Ortak Amaçlı Kullanım Atölyesi (ORTKA) Müdürü Hamza Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABden yardım amaçlı takım tezgahlarının verildiği bilgisini edindikten sonra bu imkandan yararlanmak üzere çalışmalara başladıklarını söyledi.
     Hayrabolu sanayisindeki 11 üretici bir araya gelerek, bölgede tek olan şirket ortaklığı kurduklarını ifade eden Güler, "ABnin sağladığı imkandan yararlanarak şirket ortaklığı ORTKA ile lazer teknolojisini kullanmaya başladık. Bu teknolojiyi 2009dan bu yana kullanıyoruz. Bugün şirket ortaklarımızın birçoğu yabancı ülkelerden makine siparişleri alıyor. Parçalarını sıfır hata ile atölyemizde ürettikten sonra kendi tesislerinde birleştirip teslim ediyorlar" diye konuştu.
     Güler, lazer teknolojisiyle ilçe sanayisindeki tarım aletleri parçalarının büyük bölümünü üretmeye başladıklarını ve bunun yanında il dışından da birçok talep geldiğini kaydetti.
    
     -"Avrupa ile yarışacak düzeye geldik-"
    
     Güler, lazer teknolojisiyle üretime geçtikten sonra Avrupa ile yarışacak düzeyde kaliteli parça ürettiklerini belirterek, şöyle devam etti:
     "Şirket ortaklarımız, Bulgaristan, Yunanistan, Irak ve Rusya başta olmak üzere 35 ülkeye ihracata başladı. Hatta bir firmamız Rusyadan tren vagonlarının imalatını aldı. Bu teknolojiyle her türlü sac kesimini sıfır hatayla kolaylıkla yapabiliyoruz. Avrupa ülkeleri ile yarışacak düzeye geldik. Lazer teknolojisi bize dış pazarın da kapılarını açtı. Kullandığımız lazer teknolojisi ile sac kesimi ve makine parçası üretiminde AB ülkeleri ile yarışır hale geldik."
    
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Teknoloji ile dış pazara açıldılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER