Telekom, kırsala hizmet götürmeye başladı

Telekom, kırsala hizmet götürmeye başladı


MUŞ (A.A) - Muş Telekom Müdürü Ahmet Söylemez, Türkiyede ve bölgede bir ilki gerçekleştirdiklerini, kırsal kesime bile hizmet götürmeye başladıklarını bildirdi.
     Söylemez, yaptığı yazılı açıklamada, Telekomun, Yakınsama ve iletişim sektörünün lideri, çevre ve sağlıklı yaşam dostu Türk Telekom, hayatımıza değer katmaya devam ediyor projesinin devam ettiğini kaydetti.
     Türkiyede ve bölgede bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Söylemez, açıklamada şunlara yer verdi:
     Kırsal kesimlere bile hizmet götürmeye başladık. Türk Telekom, önemli bir projeyle kablosuz ve hızlı interneti çok büyük bir alana ulaştıracak. Türkiyede hala internetin ulaşmadığı ücra yerler için önemli çalışmalar yürütüyor. Doğu ve Güneydoğu gibi coğrafi şartların, ulaşımı ve altyapı yatırımları zorladığı yerlerde, internet altyapısı, WiMax kullanılarak hazırlandırıyor. Türkiye de ilk defa kullanılan WiMax sistemiyle merkeze bağlı Dumlusu ve çevre köylerin telefon ve internet hizmeti sunmaya başlandı. WiMax sistemiyle hiç verilmemiş 200 üzerinde hanenin iletişim sıkıntısını çözmüş bulunuyoruz. Bu hem bölgede yaşayanlar hem de Türk Telekom için çok faydalı bir çalışma.
     Türk Telekom olarak, güneş ve rüzgar enerjileri kullanımı, filo iyileştirme çalışmaları, enerji tasarruflu ürünlerin kullanım, e-eğitim, e-fatura gibi birçok alanda doğayla dost proje ve ürünleri hizmete sunduklarını belirten Söylemez, bunlara ek çalışmaların da ülke genelinde, Genel Müdür K. Gökhan Bozkurt liderliğinde devam ettiğini ifade etti.
     Söylemez, Daha hızlı ve kaliteli hizmet için altyapımızı bugün dünyanın kullandığı son sistem fiber optik kablo teknolojisiyle güçlendirmeye devam ediyoruz. Şehir içindeki bir çok sahamıza ve sitelerimize bu kablodan çekip, sitemler kurmaktayız. Müşterilerimiz bu sayede metro ethernet, fiber net, hiper net gibi ürünlerle çok yüksek hızlara ulaşabilecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Telekom, kırsala hizmet götürmeye başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER