Temizlik ihalesindeki yolsuzluk iddiası

Temizlik ihalesindeki yolsuzluk iddiası -Orhangazi Belediye Başkanı Tartar: -Olayın belediye ile direk bir ilişkisi yok


BURSA (A.A) - Orhangazi ilçesinde temizlik ihalesinde yolsuzluk iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Belediye Başkanı İsmail Tartar, Olayın belediye ile direk bir ilişkisi yok. Şirket sahipleri ve yetkilileriyle belediyeden bazı memurlar ve müdürler gözaltına alındı dedi.
     Tartar, makamında düzenlediği basın toplantısında, gözaltında tutulma sürecinden, adliyeye getirilmesine kadar polis ve adliye çalışanlarının nazik, meslek etik kuralları içerisinde davrandıklarını ifade etti.
     Orhangazinin büyük bir ilçe olduğunu, bu nedenle de bazen gözden kaçabilen şeylerin olabileceğini kaydeden Tartar, şöyle konuştu:
     Olayın belediye ile direk olarak bir ilişkisi yok. Şirket sahipleri ve yetkilileriyle belediyeden bazı memurlar ve müdürler gözaltına alındı. Kurumun başkanı olmam sebebiyle benim de ifademe başvuruldu. Dün sabah itibariyle serbest bırakıldım. Arkadaşlarımın da bundan sonra daha özenli çalışacaklarına eminim. Kasti bir yanlışlık yapıldığını düşünmüyorum. Ancak zaman zaman böyle büyük ilçelerde gözden kaçan hatalar olabiliyor. Tutuklu arkadaşların da bir an evvel serbest bırakılmalarını ümit ediyorum. Görevimizin başındayız. Belediyede her hizmet yine kanunlar çerçevesinde devam edecektir.
     Tutuklanan daire müdürlerinin yerine vekaleten görev alacak memurları belirlediklerini ifade eden Tartar, Temizlik İşleri Müdürlüğüne Erkan İnce, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne Yavuz İkizmen, Mali İşler Müdürlüğüne ise Nazan Canıtezin vekaleten atandığını açıkladı.
     Orhangazi ilçesinde temizlik ihalesinde yolsuzluk iddiasıyla düzenlenen operasyonda, Belediye Başkanı İsmail Tartarın da bulunduğu 16 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 5i tutuklanmıştı.
    
     Muhabir : Orhangazi / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Temizlik ihalesindeki yolsuzluk iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER