Termede tarım ve hayvancılığın sorunları ve

Termede tarım ve hayvancılığın sorunları ve çözüm önerileri sempozyumu


SAMSUN (A.A) - Termede Tarım ve Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu yapıldı.
     Terme Belediye Kültür Merkezindeki sempozyumda konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, tarımda geçici değil kalıcı projelerin hayata geçirilmesini söyledi.
     Samsunu temsil eden bir milletvekili olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Bakır, şöyle devam etti:
     Her sektörde problemlerin çözülmesi için bir araya gelip herkesin fikrini ortaya koyması gerekiyor. Bu çözümün birinci şartıdır. Birleşmemizin, konuşmamızın sorunların çözümünde önemli bir adım olacağına inanıyorum. Sizlere yakın olmak ve problemlerinize ortak çözüm aramaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü büyükşehirlerde pek çok şey yapılmıştır, bunun yanında ise Anadolu benim görüşümle yıllardır sömürülmüştür. Hep çalışmışız esnaf olarak kazancımızı İstanbuldaki tüccarlara vermişiz, bize bir şey kalmamış. Ürünlerimizi yapmışız, onları satacak yer bulamamışız, ancak şimdi ülkenin siyaset ve ekonomideki güçlenmesi sayesinde son 10 yıl içinde biraz kendimizi bulduk. Samsun her şeyi var olan ancak sermayesini iyi kullanamamış bir şehir olarak duruyor karşımda. Biz de bu ülkede hakkımız olan kısmı el birliğiyle kazanalım diyoruz ama bunun için de bizim bir araya gelip ne yapabilirizi birlikte konuşmamız gerekiyor. Bunun için gelip geçici değil kalıcı fikirler öne sürmeliyiz ve uygulamalıyız.
     Amasya ve Tokatta ürünün ağaçtan gelip alınmasını kıskandığını söyleyen Bakır, Amasyada ve Tokatta ürünler gidilip ağaç üzerindeyken satın alınıyor, bunu biz yapamıyoruz. Bu nedenle Amasya ve Tokatı kıskanıyorum. Biz çok daha iyi bir yolda olabiliriz dedi.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Termede tarım ve hayvancılığın sorunları ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER