Terör örgütüne silah sağlayanlara hapis cezası

Terör örgütüne silah sağlayanlara hapis cezası -Diyarbakırdan kamyonla terör örgütüne silah götürmek isterken yakalanan 3 kişi, 12 ile 21 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda geçen yıl kamyonla terör örgütüne 26 kalaşnikof ile bir tabanca götürmek isterken yakalanan 3 kişi, 12 ile 21 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırıldı.
     Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Cemil Mert, Ali Doğan ve Adnan Sayak ile avukatları hazır bulundu. Haklarında yakalama kararı bulunan sanıklar Rıfat Yıldız ve Mehmet Yıldız ise katılmadı.
     Cumhuriyet savcısı, önceki duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaasını tekrarlayarak, sanıkların, terör örgütü PKKya silah sağlamak suçundan cezalandırılmalarını talep etti.
     Sanıklar, atılı suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini talep ettiler.
     Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından, TCKnın Terör örgütüne silah sağlamak suçundan sanıklardan Adnan Sayakı 21 yıl, Ali Doğanı 17 yıl 6 ay, Cemil Merti de 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
    
     -İddianameden-
    
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 155 Polis İmdat telefonuna yapılan bir ihbar üzerine yürütülen soruşturma kapsamında Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda durdurulan kamyonun arka kısmındaki saman balyalarının arasına konulmuş 26 kalaşnikof tüfek ile 1 tabanca ele geçirildiği belirtilmişti.
     Silahlarla ilgili yapılan incelemede, söz konusu silahların terör örgütü mensuplarınca kullanılmakta olan silahlardan olduğu kaydedilen iddianamede, şu ifadelere yer verilmişti:
     Bahse konu araç içerisinden çıkan silah ve mühimmatların 26 adet kalaşnikof olması, bir bölgede faaliyet yürüten PKK terör örgütü mensuplarının sayıları da dikkate alındığında ancak onlar tarafından kullanılmak amacıyla istenebileceği, yine bu silahların dipçiksiz olması ve sadece bir tabancanın bu kadar malzeme içerisinde bulunması, bu silahı sadece sorumlu düzeyde faaliyet yürüten bir kişiye özel sipariş olduğunu göstermektedir. Bu bağlamda bahse konu araç içerisinde çıkan silahların terör örgütü mensuplarının güvendikleri milisler aracılığıyla tedarik etmeye çalıştıkları silah ve mühimmatları olduğu değerlendirilmiştir.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Terör örgütüne silah sağlayanlara hapis cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER