TESKden üyelerine hijyen eğitimi

TESKden üyelerine hijyen eğitimi -Palandöken, Gıda sektörü ile ilgili çalışmalar bizi yakından ilgilendiriyor


ANKARA (A.A) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ülkemizdeki 52 bin gıda maddesi üreticisi ile 400 bin satış ve toplu tüketim iş yerinin büyük çoğunluğu, konfederasyonumuz çatısı altında örgütlenmiştir. Dolayısıyla gıda sektörü ile ilgili çalışmalar konfederasyonumuzu yakından ilgilendirmekte ve konfederasyonumuz çalışmaları içinde önemli bir paya sahip bulunmaktadır dedi.
     TESK tarafından yapılan yazılı açıklamada Türkiyede sayısal olarak 1 ile 9 arasında işçi çalıştıran işletmelerin toplam işletmelere oranının yüzde 94,4 olduğunu kaydeden Palandöken, bu işletmelere genel hijyen kuralları, işletmecinin yükümlülüğü, ekipmanlar, alınması gereken izinler, denetimler ve cezai müeyyideler gibi konularda bilgilendirme toplantıları yapılacağını bildirdi.
     Palandöken, Konfederasyonumuz bünyesindeki Birlik ve Federasyon Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Genel Sekreterlerine yönelik olarak; Yeni Gıda Mevzuatı, Personel Hijyeni, El Hijyeni, HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) ve ISO 22000 konularında, konfederasyonumuzca organize edilen hijyen eğitimi toplantıları düzenlenecektir ifadelerini kullandı.
     Toplantıların 10-14 Temmuz tarihleri arasında Antalyada gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, eğitimlerin de Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık ile Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Tansel Şireli tarafından verileceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber TESKden üyelerine hijyen eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER