TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken: -AVMlerin kentin dışına çıkarılması gerekiyor. Şehir içindeki perakende esnafının yok olmasını kimse istemez


MALATYA (A.A) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVMlerin kentin dışına çıkarılması gerekiyor. Şehir içindeki perakende esnafının yok olmasını kimse istemez dedi.
     Palandöken, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydınla birlikte Malatya Valisi Vasip Şahini ziyaret etti.
     Burada konuşan Palandöken, bir Malatyalı olarak sık sık davet alarak kente geldiğini ve bundan mutluluk duyduğunu belirtti. Bendevi Palandöken, Türkiyenin Cumhurbaşkanlığını yapmış tarihi şahsiyetlerden ikisinin Malatyada yetiştiğini, bu açıdan da kentin öneminin büyük olduğunu söyledi.
     Malatya Valisi Şahin ise, esnaflığı çok yakından bildiğini ifade ederek, kentte zaman zaman esnaflarla oturduğunu ve huzur bulduğunu vurguladı.
     Palandöken, daha sonra Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakırı ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoçu ziyaret etti.
     MTSOda konuşan Palandöken, esnaf ve sanatkarlar olarak sanayicilerin fidanı gibi olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Esnaf, sanatkar ne kadar güçlenirse ticaret erbabı, sanayicisi de o kadar gelişir. Türkiye bir değişim ve dönüşüm içerisinde. İnşallah bir daha ki gelişimizde burası büyükşehir statüsünde olacak. Demek ki, Malatyalılara daha kaliteli hizmet vermenin mutluluğunu yaşayacağız. Malatya sadece kayısıyla değil ünlü markaların fabrikaların bulunduğu, yabancı ortaklı fabrikaların bulunduğu bir kent. Şehrin kimliği, alt yapı problemleri bitmiş, yüzünün makyajı kalmış. Ancak burada da esnafın sorunları var. Çünkü AVMlerin kentin dışına çıkarılması gerekiyor. Şehir içindeki perakende esnafının yok olmasını kimse istemez.
     MTSO Başkanı Erkoç da, küçük ve orta ölçekli esnafın desteklenmesi için çalıştıklarını dile getirerek, Çünkü onlar bu ülkenin omurgasıdır. Eğer o omurga zedelenirse hepimiz zarar görürüz dedi.
     Palandöken, ziyaretlerinin ardından, Fevzi Apaydın, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ve oda başkanlarıyla kenti gezerek, esnafla sohbet etti.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber TESK Genel Başkanı Palandöken: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER