TESK Yönetim Kurulu üyesi Ayyıldız:

TESK Yönetim Kurulu üyesi Ayyıldız: 10 kişiye kadar işçi çalıştıran işletmelerin, iş sağlığı ve güvenliği hizmet bedelleri süresiz olarak devlet tarafından karşılanmalıdır


SİİRT (A.A) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu üyesi ve Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız, 10 kişiye kadar işçi çalıştıran işletmelerin, iş sağlığı ve güvenliği hizmet bedelleri süresiz olarak devlet tarafından karşılanmalıdır dedi.
     Ayyıldız, yaptığı açıklamada, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun esnafa ağır yükler getirdiğini ifade ederek, bu nedenle küçük esnafın desteklenmesi gerektiğini belirtti.
     Esnafın geçimini sağlamakta, vergi, SGK primleri gibi ödemeleri yapmakta zorluk çektiğine dikkati çeken Ayyıldız, şöyle dedi:
     10 kişiye kadar işçi çalıştıran işletmelerin, iş sağlığı ve güvenliği hizmet bedelleri süresiz olarak devlet tarafından karşılanmalıdır. Hatta bu, yasada yapılacak bir değişiklikle yasal hale getirilmelidir. Bunun yapılmaması halinde mali dengesini zaten çok zor tutturan ve çoğu zaman ekside olan esnafımız ya yanında çalıştırdığı elemanı işten çıkaracak ya da iş yerini kapatmak zorunda kalacaktır. Öte yandan bu kanunun 10. maddesine göre bu yılın ocak ayından itibaren tüm iş yerleri risk değerlendirmesi yapmak ve yaptırmakla yükümlü hale getirildi. Esnaf ve sanatkarımız risk değerlendirme analizini ya kendisi yapmaya çalışacak ya da özel kişi veya kuruluşlara para ödeyerek yaptıracaktır. Bu konuda da görevlendirilecek kamu kurumlarından da esnafa yardımcı olmalarını bekliyoruz. Bu analizler şirketler tarafından yapılmaya başlandı. Bu konuda esnafın mağdur olmaması için bir tarifenin belirlenmesini istiyoruz.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber TESK Yönetim Kurulu üyesi Ayyıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER