Teşvik Yasasında sona doğru

Teşvik Yasasında sona doğru -GTSOya bağlı tekstil firmalarının yöneticileri 5084 sayılı yasanın süresinin uzatılmasını istiyor


GİRESUN (A.A) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odasına (GTSO) bağlı tekstil firmalarının yöneticileri, 5084 sayılı yasa kapsamında yararlandıkları teşvik uygulamalarının devam etmesini istediklerini bildirdiler.
     GTSO öncülüğünde, Giresun Ticaret Borsası Sosyal Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında, tekstilciler adına açıklamalarda bulunan Espiye Tekstil ve Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldırım, bölgenin gelişimi ve istihdam artışında sürekliliğin yakalanabilmesi için teşvik uygulamasının devam etmesi gerektiğini söyledi.
     Espiye ilçesinde 100ü aşkın işçiye istihdam sağladıklarını ve tesisin kuruluşunda teşvik uygulamasından ciddi anlamda yarar gördüklerini ifade eden Yıldırım, Giresunda 15 bin tekstil işçisi bu uygulama sayesinde kurulan firmalarda çalışıyor. Teşvik uygulaması, bizi büyük ölçekli ve ticaretin merkezinde bulunan diğer firmalarla rekabet edebilir hale getiriyor. Eğer bu uygulamadan vazgeçilirse, rekabet gücümüz düşecektir. Sektör, ciddi anlamda bir krize doğru sürüklenecektir. İstihdam ve ekonomik canlılığın korunabilmesi için Hükümet yetkililerimizden teşvik uygulamasının uzatılmasını talep ediyoruz dedi.
     Yıldırım, uygulamanın devam etmesini umduklarını ve bu konuda Hükümet yetkililerinden destek beklediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Teşvik Yasasında sona doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER