TFF Yönetim Kurulu Başkanı Demirören:

TFF Yönetim Kurulu Başkanı Demirören: -Romanya ve Macaristan maçından en az 4 puan çıkarmamız gerekiyor. Ama bizim kadromuz ve futbolcu kalitemiz 6 puanı da alabilir


DENİZLİ (A.A) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, A Milli Futbol Takımının Estonyayı yendiğini anımsatarak, Romanya ve Macaristan maçından en az 4 puan çıkarmamız gerekiyor. Ama bizim kadromuz ve futbolcu kalitemiz 6 puanı da alabilir dedi.
     Demirören, PTT 1. Lig ekiplerinden Denizlisporun başkanı Süleyman Urkay ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Demirören, Denizlisporu artık Süper Ligde görmek istediklerini belirterek, Hem seyircisiyle, hem camiasıyla şehir olarak futbolda ciddi bir yerleri var. Allah yardımcıları olsun diye konuştu.
     Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Demirören, 2014 FIFA Dünya Kupası Grup Eleme karşılaşmasında 12 Ekimde Romanya ile oynayacak olan A Milli Futbol Takımının önemli bir yolda olduğunu belirtti.
     Yıldırım Demirören, sözlerine şöyle devam etti:
     İyi oynadığımız Hollanda maçında Kaybettik, Hollandayı yenemedik diye üzülüyorsak demek ki futbolumuz bir yerlere gelmeye başladı. Estonya maçını galibiyetle geçtik. Romanya ve Macaristan maçından en az 4 puan çıkarmamız gerekiyor. Ama bizim kadromuz ve futbolcu kalitemiz 6 puanı da alabilir. Her maçın ayrı bir önemi var. Maçlar kağıt üzerinde bitmiyor, sahada bitiyor. Önemli olan hem takım olarak, hem de seyircilerle bütünleşerek düşündüklerini sahaya yansıtmasıdır. Ben seyircimizden tek bir şey istiyorum. Biz Milli Takım taraftar profili oluşturmak istiyoruz. Forma yoksa da kırmızı-beyaz giyinip gelsinler. Tek isteğimiz bu.
     Demirören, Kulüpler Kanunuyla ilgili bir soruyu da, Kulüpler Birliği ile ortak bir çalışma başlattık. Bizlerin tecrübesiyle kanun taslağı hazırlayıp en kısa zamanda bakanımıza sunacağız. Uzun vadede futbola bu kadar önem veren bir ülkenin kulüpler yapısının da kuvvetlenmesi ve kanuna bağlanması gerekiyor. En kısa zamanda Meclise sunup onaylanmasını bekleyeceğiz şeklinde yanıtladı.
     Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay, TFF Başkanı Başkanı Demirörene horoz heykeli, traverten üzerine yapılan portre resmini ve Demirören yazılı 20 sırt numaralı Denizlispor formahediye etti.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber TFF Yönetim Kurulu Başkanı Demirören: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER