THKnın Öğrenci mübadelesi programı

THKnın Öğrenci mübadelesi programı -Ezineden bir öğrenci İngiltereye ücretsiz gidecek


ÇANAKKALE (A.A) - Türk Hava Kurumunun (THK) düzenlediği, Uluslararası Öğrenci Mübadelesi (IACE) Programı kapsamında yapılan sınavlarda başarılı olan Hüseyin Utku Açıkgöz, İngiltereye ücretsiz gitmeye hak kazandı.
     THK Ezine Şube Başkanı M. Aydoğan Helvacı, yaptığı açıklamada, THKnın 2013 Yılı Uluslararası Öğrenci Mübadelesi Programı çerçevesinde 6 Şubat 2013te yapılan Türkçe mülakat, İngilizce yazılı ve İngilizce mülakat sınavlarına, kurumun Ezine şubesinden katılan Açıkgözün, başarılı olduğunu söyledi.
     Başarılı olan öğrencilerin, 23 Temmuz ile 7 Ağustos 2013 tarihlerinde, ABD, Avustralya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Hong Kong, İngiltere ve Kanadaya ücretsiz gitme hakkı kazandığını ifade eden Helvacı, öğrencilerin haziran ayında Ankara ve İnönü hazırlık kamplarına katılacağını bildirdi.
     Burada öğrencilere sportif havacılık branşlarına ilişkin teorik eğitim verileceğini, planör ile toplu uçuş yaptırılacağını kaydeden Helvacı, eğitimlerle temel havacılık altyapısı yetersiz olan öğrencilerin eksikliklerinin giderileceğini belirtti.
     Öğrencilerin daha sonra 15 gün süreyle adı geçen ülkelere ücretsiz gönderileceğini kaydeden Helvacı, Sınavlarda başarılı olan öğrencimiz eğitimlerin ardından 15 gün süreyle İngiltereye gidecek. Başarılı öğrencimiz Hüseyin Utku Açıkgözü başarısından dolayı kutluyoruz dedi.
    
     Muhabir: Birol Güngördü / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber THKnın Öğrenci mübadelesi programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER