THKnın Kurban Bayramı faaliyetleri

THKnın Kurban Bayramı faaliyetleri -THK Elbistan Şube Başkanı Genç: -Toplanan derilerden 13 bin 410 TL değerinde deri topladık


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Elbistan Şube Başkanı Celil Genç, Kurban Bayramında kurumun 13 bin 410 TL değerinde deri topladıklarını söyledi.
     Genç, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramında, Elbistan başta olmak üzere Afşin, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde kurban derisi topladıklarını ifade etti.
     İlçelerde 172 adet büyükbaş ve bin 400 adet küçükbaş hayvan derisi topladıklarını belirten Genç, şunları kaydetti: Toplanan derilerden 13 bin 410 TL değerinde deri topladık. Gelirin yüzde 50si Elbistan, Nurhak, Afşin ve Ekinözü ilçelerinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV), yüzde 3ü Diyanet Vakfına, yüzde 4ü Kızılay Derneğine, yüzde 3ü Çocuk Esirgeme Kurumuna ve yüzde 40ı ise havacılığın gelişmesi için THK Başkanlığı hesaplarına yatırılmıştır.
     Bayramda THKya gösterilen ilginin beklentilerinin altında kaldığını savunan Genç, kurban derisi toplanmasında Kaymakamlık, Belediye, kamu kurum ve kuruluşlarına ait 32 araç ile 43 personelin görev yaptığını kaydetti.
    
     Muhabir: Kenan Arayıcı / İsmail Hakkı Demir
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber THKnın Kurban Bayramı faaliyetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER