TİM Başkanı Büyükekşi:

TİM Başkanı Büyükekşi: -Biz Edirnenin büyük bir ihraç potansiyeli olduğuna inanıyoruz -Edirne Valisi Duruer: -Kentimizi her alanda balkanların merkezi yapmayı amaçlıyoruz


EDİRNE (A.A) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi Biz Edirnenin büyük bir ihraç potansiyeli olduğuna inanıyoruz dedi.
     Büyükekşi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) konferans salonunda, düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Edirnenin Türkiyeyi Avrupaya bağlayan bir sınır kenti olduğunu ifade etti.
     Edirnenin Yunanistan ve Bulgaristana yakınlığı ile büyük bir pazar avantajına sahip olduğunu vurgulayan Büyükekşi, Edirne bu avantajı ve stratejik konumu çok iyi kullanarak ihracatını artırabilir. Çünkü biz Edirnenin büyük bir ihraç potansiyeli olduğuna inanıyoruz dedi.
     Edirne Valisi Hasan Duruer ise Edirnenin bir turizm, kültür ve tarım şehri olduğunu kentte tescil altında binden fazla eser bulunduğunu belirtti.
     Edirneyi kültür, sanat, spor ve sağlık alanında Balkanların merkezi yapmayı amaçladıklarını ifade eden Vali Duruer, Kentimizi her alanda balkanların merkezi yapmayı amaçlıyoruz. Bu konuyla ilgili devletimizin de ciddi yaptırımları var. Edirnenin bir artısı da Türkiyenin en büyük metropolu ticaret merkezi İstanbula iki saat kadar yakın olması. Hızlı tren projesini gerçekleştirdiğinde Edirnenin gelişmesinde büyük bir rol oynayacaktır diye konuştu.
     Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da, TİM yönetim kurulu üyelerini Edirnede ağırlamaktan memnun olduklarını söyledi.
     Konuşmaların ardından ihracat yaparak ülkemize en çok döviz girdisi sağlayan iş adamlarına plaketleri verildi.
    
     Muhabir: Hakan Şahin
     Yayıncı: Hasan Arslan
<< Önceki Haber TİM Başkanı Büyükekşi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER