TISİAD Başkanı Kılıç:

TISİAD Başkanı Kılıç: -Ne kaybedecek bir tek evladımız ne de bir tek kuruşumuz var


MERSİN (A.A) - Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Ne kaybedecek bir tek evladımız ne de bir tek kuruşumuz var dedi.
     Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, barış sürecine herkesin destek vermesini isteyerek, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti.
     Ülkede barış süreci için atılan yeni adımların olduğunu ve bu adımlara bazı siyasi partilerin destek verdiğini hatırlatan Kılıç, Silahların susmasıyla yatırımlar artacak. Doğu ve Güneydoğuda işsizlik sorunu var. Yıllardır bu bölgeyi önceleyen teşvik paketleri açıklanmasına karşın olumlu sonuçlar alınamadı. Çünkü; hangi ulustan, hangi ülkeden olursa olsun yatırımcı kendini güvende hissetmediği yere gitmek istemiyor. Eğer bu kez sonuç alınırsa, yatırımlar artacak ifadelerini kullandı.
     Kılıç, bugüne kadar terör nedeniyle çok fazla can kaybının olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     Yaşananlar çok büyük maliyetlere ve can kayıplarına neden oldu. Ne kaybedecek bir tek evladımız ne de bir tek kuruşumuz var. Bu süreçte üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Başbakan Erdoğanın bir sözü var; Barış, savaştan çok daha fazla bedel ister. Savaş, kolay olandır. Zor olan barıştır. Biz kolayın değil, zor olanın tarafındayız. Savaşın değil, barışın tarafındayız diye, işte biz bu sözlerin yanındayız.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber TISİAD Başkanı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER