TKDK Kebanda köy muhtarlarını bilgilendirdi

TKDK Kebanda köy muhtarlarını bilgilendirdi


ELAZIĞ (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğü ve Keban Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Keban Köy muhtarları ve çiftçilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hacı Fevzi Efendi Konferans Salonunda yapılan toplantıda, kentte kuruluşunu tamamlayan TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğünün çiftçi ve üreticileri kırsal kalkınmayla ilgili hibe desteklemeleri hakkında bilgilendireceğini söyledi. Çakır, çiftçilerin verilen desteklerden faydalanmalarını istedi.
     TKDK Elazığ İl Koordinatörü Turan Karahan da bu toplantıyla bilgilenecek olan muhtar, çiftçi ve işletmelerin kente önemli yatırımlar kazandıracaklarını umduğunu söyledi.
     Bu yıl içerisinde ilk teklif çağrısına çıkılacağını ifade eden Karahan, şunları söyledi:
     Kırsal kalkınma hibe fonlarının Elazığdaki tarımsal nüfusumuzun refah seviyesinin yükseltilmesinde kullanılması ve Türkiyenin ABye uyumunun sağlanmasını istiyoruz. Proje çerçevesinde uygun harcamaların yüzde 50sine, bazı kriterlerle beraber yüzde 65ine kadar hibe desteği sağlamak suretiyle Elazığdaki tarımsal işletmelerin AB standartlarına ulaştırılması amaçlanan programın tüm süreçleri ve uygulama adımları kurumumuz uzmanlarınca detaylı bir şekilde anlatılacaktır. Türkiyeye 2013 yılı sonuna kadar kullanılmak üzere, toplam 1 milyar 165 milyon avro hibe desteğinin ayrılmış olduğu program sonrasında ise üç yıllık yeni bir program oluşturulacaktır.
     Toplantıda TKDK Elazığ Ödeme Talep İşlemleri Birim Amiri Atanur Büyükdere, kurum ve hibeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
    
     Muhabir: Pir Hasan Doğan / Ömer Fansa
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber TKDK Kebanda köy muhtarlarını bilgilendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER