TKDK Kütahya İl Koordinatörü Kaymak:

TKDK Kütahya İl Koordinatörü Kaymak: Toplam destek bütçesi 236 milyon 482 bin 590 Avro olan IPARD programında, yüzde 50-65 oranlarında hibe desteği verilmektedir


KÜTAHYA (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörü İhsan Kaymak, toplam destek bütçesi 236 milyon 482 bin 590 Avro olan IPARD programında, yüzde 50-65 oranlarında hibe desteği verileceğini bildirdi.
     Kaymak, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliğinin (AB) katılım öncesi mali yardım aracı olan IPAnın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 23 Ocakta 9uncu başvuru ilanına çıkıldığını hatırlattı.
     İlki 1 Temmuz 2011de yayımlanan proje teklif çağrısından bu yana toplam 9 adet proje çağrısı yapan TKDKnın, büyük bir özveriyle proje kabulüne devam ettiğini duyuran Kaymak, şimdiye kadar 257 yatırımcıyla sözleşme imzalandığını ve AB standartlarında hazırlanan projelerin yatırıma dönüştüğünü belirtti.
     Kaymak, AB tarafından Türkiyenin kırsal kalkınma yatırımlarına tahsis edilen IPARD fonunun azami düzeyde kullanılması ve ülkenin sahip olduğu potansiyelin en kısa sürede kaliteli modern yatırımlara dönüşmesini istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     IPARD fonu, ikinci uygulama döneminde 42 il için tahsis edilmiş olup, bu illerden biri de Kütahyadır. Doğal olarak projeler yarışma usulüyle değerlendirilmektedir. Bu bakımdan elbette ki, ilimizin bu fondan maksimum düzeyde faydalanmasını arzu etmekteyiz. Toplam destek bütçesi 236 milyon 482 bin 590 Avro olan IPARD programında, yüzde 50-65 oranlarında hibe desteği verilmektedir. Et üreten tarımsal işletmelere (kırmızı et, kanatlı eti), süt üreten tarımsal işletmelere, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına (süt işleme, süt toplayan üretici örgütleri), et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına (kırmızı et-kanatlı eti işleme tesisleri, kırmızı et-kanatlı eti kesimhaneleri), meyve ve sebzelerin işlenmesine ve pazarlanmasına, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesine, yerel ürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesine, kırsal turizme, kültür balıkçılığına yönelik olarak mevcut işletmeleri modernize edecek yapım işleri, makine ve ekipmanların satın alınması gibi yatırım kalemleri desteklenecek olup, sıfırdan yatırım yapmak isteyen girişimciler de modern tarımsal işletme yatırımları için desteklenecektir. 15 Şubatta başvuru kabulüne başlanan programa başvuru süresi, 15 Mart günü saat 21.00de sona ermektedir.
     Proje başvurularının, TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğünce kabul edildiği bilgisini veren Kaymak, konuyla ilgili ayrıntılı bilginin, www.tkdk.gov.tr web sitesi veya Vefa Mahallesindeki İl Koordinatörlüğünden alınabileceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber TKDK Kütahya İl Koordinatörü Kaymak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER