TKİ Genel Müdürü Aktaş, Somayı ziyaret

TKİ Genel Müdürü Aktaş, Somayı ziyaret etti


MANİSA (A.A) - Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Somadaki Ege Linyit İşletmelerine (ELİ) bağlı üretim yapan Cenkyeri Işıklar Atölyesini ziyaret etti.
     Aktaş, TKİ Genel Müdür Yardımcıları Muammer Bulut ve Mustafa Özdingiş, Pazarlama ve Satış Dairesi Başkanı Süleyman Karakoç, İşletme Dairesi Başkanı Ali Sağır, Jeolojik Etüd ve Arama Dairesi Başkanı Yüksel Akın ve Eğitim Dairesi Başkanı Ergülü Kurt ile birlikte Somaya geldi.
     Somada TKİye bağlı ELİ tesislerinde incelemelerde bulunan Aktaş, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Durandan bilgi aldı.
     Aktaş, Cenkyeri Işıklar Atölyesinde işçilere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiyenin bir dönüşüm yaşadığı, bu dönüşümün ayaklarından bir tanesinin de özel sektörde faaliyet gösteren işçilerin de sendikaya üye olabilme hakkına kavuşmaları olduğunu belirtti.
     Somanın bu anlamda çok güzel bir örnek teşkil ettiğini ifade eden Aktaş, Bizim Somada şuan da yılda 11 milyon ton kömür üreten 11 bin civarında bir özel sektör işçimiz var ve bunlar da tamamen sendikalı dedi.
     Aktaşa ziyaretinde, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Vedat Ünal ve Teşkilatlandırma Sekreteri Hasan Hüseyin Yıldız ile Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Soma Şube Başkanı Tamer Küçükgencay da eşlik etti.
    
     Muhabir: Soner Övümlü
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber TKİ Genel Müdürü Aktaş, Somayı ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER