TOBBun kuruluşu Muşta kutlandı

TOBBun kuruluşu Muşta kutlandı -Ekonomi Bakanı Çağlayan: -8 yıl önce bir banka 270 milyon dolara satılamıyordu. Bu banka aradan geçen 3 yıldan sonra 2 milyar 700 milyon dolara satıldı. Bu, Türkiyenin marka değerinin artmasıyla


MUŞ (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 8 yıl önce bir banka 270 milyon dolara satılamıyordu. Bu banka aradan geçen 3 yıldan sonra 2 milyar 700 milyon dolara satıldı. Bu, Türkiyenin marka değerinin artmasıyla oldu dedi.
     Bakan Çağlayan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 60. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Muş Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) düzenlenen kutlama programında yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine değindi.
     TOBBun marka değerinin artmasında, bağlı 365 oda ve borsanın birlik ve beraberliğinin etkisinin çok büyük olduğunu ifade eden Çağlayan, Sizlerin yaptığı yatırım, istihdam ve ihracat tüm Türkiyeye yansıyor. Türkiyenin marka değeri artıyor, firmalarımızın değeri artıyor. 8 yıl önce bir banka 270 milyon dolara satılamıyordu. Bu banka aradan geçen 3 yıldan sonra 2 milyar 700 milyon dolara satıldı. Bu, Türkiyenin marka değerinin artmasıyla oldu diye konuştu.
     Türkiyenin imajı yükseldikçe, itibarı arttıkça işadamlarının itibarının da artacağını söyleyen Çağlayan, Odalarımızın, TOBBun faaliyetleri benim için çok önemli ve kutsaldır. Ben bu mücadelenin içinden geldim. Hepinizle gurur duyuyorum ve gittiğimiz her yerde zevkle, keyifle anlatıyorum. Onun için TOBBun, 365 oda ve borsanın sonuna kadar hizmetkarı olduğumu belirtmek isterim şeklinde konuştu.
    
     -60. yıl pastası Bakan Çağlayan ve Hisarcıklıoğlu tarafından kesildi-
    
     TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, bir apartman dairesinden bugünkü yere gelmelerinde en büyük etkenin birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı.
     Teşvik sistemine de değinen Hisarcıklıoğlu, Bugün Muş için hayırlı bir gündür. Bu teşvik özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu için olmazsa olmaz. Bundan daha büyük bir teşvik yok. Devletin bundan daha fazla yapacak bir şeyi yok. Bundan sonra iş bizlere düşüyor dedi.
     Yapılan konuşmaların ardından TOBBun 60. yıl pastası Çağlayan ve Hisarcıklıoğlu tarafından kesildi.
     Törende ayrıca 60. yıl anısına Muş TSO yönetim kurulu üyelerine 60. Yıl Plaketi verildi.
     Kutlama programına Muş Valisi Ali Çınar, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Muş TSO Başkanı Şihmus Sinecem ve Bitlis, Mardin, Van, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Ağrı illerinin ticaret ve sanayi odası başkanları katıldı.
     Bakan Çağlayan, Muş Sanayi Merkezindeki işletmeleri gezdikten sonra özel uçakla Ankaraya hareket etti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Çetin
     Yayıncı: Zekeriya Gülün
<< Önceki Haber TOBBun kuruluşu Muşta kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER