Toç Bir

Toç Bir-Sen Artvin Şube Başkanı Gürel: Sendikamız, binlerce orman muhafaza memuruna tercüman olmayı amaçlıyor


ARTVİN (A.A) - Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir-Sen) Artvin Şube Başkanı Yaşar Gürel, sendikanın binlerce orman muhafaza memuruna tercüman olmayı amaçladığını söyledi.
     Gürel, sendika üyeleri ile Artvin Orman Bölge Müdürlüğü önünde bir araya gelerek, Orman Muhafaza Memurları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğini basın açıklaması yaparak protesto etti.
     Yönetmeliğin orman muhafaza memuru çalışanları ve ailelerini mağdur ettiğini savunan Gürel, Ülkemizin en önemli kurumlarından olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün, sosyal tarafların görüş ve önerilerini dikkate almadan ortaya koyduğu yönetmeliğin, yeni düzenleme yapılmadan uygulamaya konulmasının kabul edilebilir yanı yok dedi.
     Gürel, sendikanın binlerce orman muhafaza memuruna tercüman olmayı amaçladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Yaz kış, gece gündüz demeden evlerinden, eş ve çocuklarından günlerce ayrı kalarak, hiçbir can güvenlikleri olmadan canları pahasına yurdumuzun akciğerleri ormanlarımızı koruyan ve gözetleyen, üretimden ağaçlandırmaya, onlarca iş kaleminden sorumlu orman muhafaza memurlarımızın sosyal ve özlük hakları görmezden gelinerek statü hukukundan kaynaklanan güvencelerinin yok sayılması, bizleri fevkalade üzmektedir. İlgilileri bu çıkmaz yoldan, yol yakınken geri dönmeye davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Yusuf Okur
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER