TOFAŞın ABDli basketbolcularından Obamaya tam destek

TOFAŞın ABDli basketbolcularından Obamaya tam destek -Nichols: Obama yeniden ABD başkanı seçildiği için mutluyum. Obamanın güçlü bir programı vardı. Bu programı devam ettireceği için yeniden seçilmesi iyi oldu -Elonu: Obama


BURSA (A.A) - Vedat Yücebaş - Beko Basketbol Ligi takımlarından TOFAŞın bu sezon başında transfer ettiği başarılı oyuncusu Austin Nichols, Obama yeniden ABD başkanı seçildiği için mutluyum. Obamanın güçlü bir programı vardı. Bu programı devam ettireceği için yeniden seçilmesi iyi oldu dedi.
     Nichols, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öncelikle ABDdeki başkanlık seçimlerine değindi. Kendisinin de Obamayı desteklediğini dile getiren Nichols, Obama yeniden ABD başkanı seçildiği için mutluyum. Obamanın güçlü bir programı vardı. Bu programı devam ettireceği için yeniden seçilmesi iyi oldu. Obamanın ABD için faydalı olduğunu düşünüyorum diye konuştu.
     Nichols, Türk basketbolunun Avrupada önemli bir yere sahip olduğunu da vurgulayarak, şunları söyledi:
     Beko Basketbol Ligi Avrupada ilk sıralarda yer alan bir lig. Daha önce NBAda forma giymiş önemli oyuncular Türkiyeye geldi. Takımlar iyi oyuncular için çok para harcadı. Üst düzey mücadeleli maçlar oynanıyor. Türkiyede çok güçlü ve değerli genç oyuncular var. Bu genç Türk oyuncuların yakın gelecekte Avrupanın önemli takımlarında ve NBAda forma giyeceğine inanıyorum.
     Türkiye ile ilgili gelmeden önceki görüşlerin nasıldı, geldikten sonra görüşlerin değişti mi- sorusuna ise Nichols, Çok iyi bir ülkeye ve şehre geldim. Alışmam kolay oldu. Burada olduğum için çok mutluyum yanıtını verdi.
    
     -Obamanın seçilmesini destekleyenlerdenim-
    
     TOFAŞın pota altındaki etkili ismi Chinemelu Elonu ise Türkiyeyi güçlü bir lige sahip olduğu için tercih ettiğini, hem ligde hem de Avrupada önemli hedefleri olan TOFAŞta kendini gösterme fırsatı bulacağına inandığını bildirdi.
     TOFAŞtan teklif aldıktan sonra özellikle Türkiyeye çok sayıda oyuncu gönderen menajerinin yanı sıra ailesinin ve arkadaşlarının gitmesi yönünde olumlu yönlendirmede bulunduğunu ifade eden Elonu, Türkiyenin kendisini daha iyi göstermek açısından önemli bir yer olarak gördüğünü belirtti.
     Elonu, henüz Türkiyeye yüzde 100 adapte olamadığını vurgulayarak, Henüz çok erken. Zamanla adaptasyon sorununu aşacağıma inanıyorum. Türkiye hakkında duyduklarım doğru çıktı. Burada olduğum için çok mutluyum. Amacım TOFAŞ forması altında iyi maçlar çıkarıp hem kendimi göstermek hem de takımıma katkı sağlamak diye konuştu.
     Hem kendin hem de takımın açısından hedeflerin nedir- sorusuna Elonu, Benim için ben değil takımımın kazanması önemli. Hedeflerimiz arasında hem Beko Basketbol Liginde play-offlara kalmak hem de FIBA Erkekler EuroChallenge Kupasında başarılı olmak, finale kalmak hatta şampiyon olmak var. Bu hedefler doğrultusunda ben de katkı vermeye çalışacağım. Kendimden önce takımın başarısı önemli yanıtını verdi.
     Elonu, Obamanın yeniden ABD başkanı seçildiğinin anımsatılması üzerine de, Ben de Obamanın seçilmesini destekleyenlerdenim. Obamanın seçilmesi hem programını devam ettirmesi hem de bitiremediği şeyleri bitirmesi açısından önemli. Obama ABDnin daha güçlü olmasına katkı sağlayacaktır değerlendirmesinde bulundu.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber TOFAŞın ABDli basketbolcularından Obamaya tam destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER